Kroniek uit Stad en Streek: juli 2016 [ deel 1 ]

Op de Petrus en Paulusschool in Dinteloord gaat het project ‘hondenpoep van de stoep’ van start, waarmee de leerlingen uit groep 8 van deze school de gemeentelijke debatwedstrijd hebben gewonnen.

Op verzoek van RPS en aandringen van de raad besluiten B en W de maximale parkeertijd in de blauwe zone van het Steenbergse winkelhart te verlengen van 1 tot 2 uur.

Veel liefhebbers van alles wat met Amerika te maken heeft weten Kruisland goed te vinden tijdens de eerste editie van de American Day. [foto 2]

De Gemeente Steenbergen is voor allerlei vragen vanaf nu ook bereikbaar via WhatsApp bereikbaar (06-12692399).

Na het zogeheten tweede tijdvak (herkansingen) is ’t R@velijn uitgekomen op een slagingspercentage van 97%. Van de 132 leerlingen die hun examen deden, hebben er zodoende 128 een diploma behaald. Directeur Huibert de Jonge toont zich dik tevreden met de resultaten.

Onder de naam De Dintelstampers heeft een groep uit Dinteloord en Stampersgat een nieuw Roparunteam opgericht. [foto 1]

Na ruim 30 jaar zwaait filiaalmanager Erica van Dijke af, zij was voor veel klanten hét gezicht van Trekpleister in Steenbergen.

De sloop van De Lindenburgh is in volle gang, het verpleeghuis verkeerde bouwtechnisch in zo’n slechte staat dat het volgens tanteLouise zelfs bijna te slecht was om goed te kunnen afbreken.

Vooral de plaatselijke jeugd geniet weer met volle teugen van de vierdaagse (zomer)kermis, met als nieuwste attractie de 3D-simulator Virtual World.

De survivalafdeling van sv Diomedon wordt, niet voor het eerst, geconfronteerd met vernielingen aan haar eigendommen op het sportpark in de Seringenlaan.

Volharding Steenbergen neemt met een sportief getint zomerconcert een voorschotje op de Olympische Spelen.

Na het landelijke faillissement van de ANGO maakt de regionale afdeling, onder leiding van Steenbergenaar Jan Gorissen, een doorstaart onder de nieuwe naam Organisatie Voor Gehandicapten en Chronisch Zieken.

De leerlingen van de Pius X op de Welberg genieten met volle teugen van een beachparty die zij zelf hebben verdiend met pop up-restaurant D’Eeterij in maart.

Wimar Lindenberg wint de Steenbergse zwemkampioenschappen van De Meermin bij de senioren.