Kroniek uit Stad en Streek – Februari 2016 [deel 2]

Kroniek uit Stad en Streek blikt terug op gebeurtenissen die in 2016 in de gemeente Steenbergen plaatsvonden. In Steenbergse Courant en op KijkopSteenbergen.nl werd hierover bericht. In dit nieuwsbericht – en in de berichten hierover die volgen – wordt telkens een deel van iedere maand uit het voorbije jaar belicht.​​​​​​

Februari 2016 [deel 2]

De Kruislandse Anouk van Osta wint het Steenbergs voorleeskampioenschap. [zie foto]

De leerlingen uit groep 8 van de Dinteloordse Petrus en Paulusschool zegevieren in de tweede (voor)ronde van de gemeentelijke debatwedstrijd voor basisscholieren.

·       Onderzoek heeft uitgewezen dat vrijwel niemand zit te wachten op een andere inrichting van het Floraplein.

·       Directeur Noud Smulders neemt na 31 jaar afscheid van Woningstichting Dinteloord, die opgaat in de nieuwe, regionale corporatie Woonkwartier.

Voorzitter en zilveren jubilaris Ad Vermeulen krijgt bij totaaltheatergroep een speciale uitvoering van ‘In de hoofdrol’ aangeboden.

De Kaaistraat krijgt er met Telecombinatie weer een nieuwe winkel bij.

Bosch Car Service Cuelenaere schakelt na 35 jaar over van Total naar Avia als brandstofleverancier.

In Kruisland komt een petitie van de grond voor het behoud van de terrassen op de Markt, die dreigen te verdwijnen doordat een bewoner een fout in het bestemmingsplan heeft ontdekt.

Leerlingen uit groep 8 van de Maria Regina uit Steenbergen winnen de derde en laatste voorronde van de gemeentelijke debatwedstrijd voor basisscholieren.

Reon en Nienke Houtepen-Van der Weegen krijgen op 29 februari hun tweede kindje, voor zover bekend de enige ‘schrikkelbaby’ van dit jaar in de gemeente Steenbergen.