Kroniek uit Stad en Streek [ Augustus 2016 deel 1 ]

Jumbo Steenbergen lanceert een verzamelplaatjesboek over de Kleine Tour, dat al gauw erg in trek blijkt bij de rennertjes, de ploegleiders, sponsoren, medewerkers en volgers van de jeugdronde. [foto]

Stichting 450 jaar Nieuw-Vossemeer en wethouder Petra Lepolder zijn in hun nopjes, want de Brabantse Wal-dag van 2017 gaat plaatsvinden tijdens de grote feestweek in het dan jubilerende dorp.

Het vroegere pand van de Parkrakkers is gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw van SDW en daar kijken de bewoners van de woonvoorziening enorm naar uit.

Zes Steenbergse jongens in de leeftijd van 15 tot 17 jaar worden aangehouden voor de mishandeling van een 20-jarige man uit Oud-Vossemeer in de Kaaistraat. Burgemeester Ruud van den Belt veroordeelt het gedrag van de daders scherp en legt hen een gebiedsontzegging voor de duur van twee weken op.

Burgemeester Ruud van den Belt en zijn vrouw Angela hebben de monumentale villa aan de Nassaulaan 17 gekocht. ‘Kan ik straks te voet de stad in en op de fiets naar m’n werk’, stelt Van den Belt.

De dames van SC Welberg winnen voor het derde jaar op de rij de sportieve strijd om de Groot Steenbergen Cup. Bij de heren gaat de zege naar het eerste elftal van SC Kruisland.

In de laadruimte van een vrachtwagen die op de A4 staande wordt gehouden bevinden zich elf illegale vluchtelingen.

Leonie ten Hove ontvouwt haar plannen voor de vestiging van een natuureducatief centrum aan de rand van Nieuw-Vossemeer.

‘Trattoria La Famiglia’, een nieuw Italiaans restaurant, gaat open. De zaak is gevestigd aan de Nassaulaan, waar eerst La Frairie zat. [foto]

De binnenstad wordt verrijkt met Goudsmederij Keizer, een nieuwe winkel van de jonge onderneemster Lotte Keizer.