Kroniek uit Stad en Streek – April 2016 [deel 3]

Kroniek uit Stad en Streek blikt terug op gebeurtenissen die in 2016 in de gemeente Steenbergen plaatsvonden. In Steenbergse Courant en op KijkopSteenbergen.nl werd hierover bericht. In dit nieuwsbericht – en in de berichten hierover die volgen – wordt telkens een deel van iedere maand uit het voorbije jaar belicht.​​​​​​

April 2016 [deel 3]

De 40ste Fancy Fair in Nieuw-Vossemeer levert een recordopbrengst van 14.800 euro op, bestemd voor (missie-)projecten in ontwikkelingslanden. [foto]

Wethouder Petra Lepolder verricht de officiële ingebruikname van de ‘Bunkertreppe’ bij het Benedensas. Zowel over de vorm van de uitkijktoren als de benaming lopen de meningen bij het publiek sterk uiteen.

De buitenpoli van het Bravis-ziekenhuis neemt, nu De Lindenburgh is gesloopt, zolang haar intrek bij Onze Stede.

In het ontvangsthal van het gemeentehuis wordt onder de noemer ‘Steenbergen Leeft’ een woonbeurs gehouden, zowel bedoeld voor huidige inwoners van de gemeente maar vooral ook om nieuwe inwoners te trekken.

Wethouder Cors Zijlmans spreekt uit dat ‘het kwartje is gevallen’ bij de exploitant van ’t Cromwiel en vertrouwt erop dat het beheer voortaan beter zal verlopen voor de gebruikers van het ontmoetingscentrum en de sporthal.

De ‘lintjesregen’ daalt neer over Bernd Vroon, Jenny van de Velde, Ad van de Par, Piet Verkouter, Ton Peeters, Piet Smout (allen uit Steenbergen), Martien Kats (Dinteloord) en Henk Heijzers (Nieuw-Vossemeer). Burgemeester Ruud van den Belt spelt de kersverse decorandi de bijbehorende versierselen op.

Ondanks het tegenvallende weer wordt in alle kernen van de gemeente Steenbergen op uitbundige wijze Koningsdag gevierd.

Steenbergenaar C.J. krijgt een celstraf van vier jaar opgelegd voor het bezit van harddrugs, die vorig jaar zomer in de kantine van vv Steenbergen werden gevonden.

De omstandigheden zijn eerder herfst- dan voorjaarsachtig, maar dat niks af aan de animo voor de Survival Run van Diomedon, die ruim 700 deelnemers trekt.