Kroniek uit Stad en Streek – April 2016 [deel 2]

Kroniek uit Stad en Streek blikt terug op gebeurtenissen die in 2016 in de gemeente Steenbergen plaatsvonden. In Steenbergse Courant en op KijkopSteenbergen.nl werd hierover bericht. In dit nieuwsbericht – en in de berichten hierover die volgen – wordt telkens een deel van iedere maand uit het voorbije jaar belicht.​​​​​​

April 2016 [deel 2]

Het ‘Concert met Smaak’ van JONG Volharding levert 800 euro op voor Unicef.

De Nieuw-Vossemeerse echtelieden Corrie en Geert Machielse vieren hun diamanten huwelijksfeest.

Zowel het eerste als het tweede team van zaalvoetbalvereniging FC Cromwiel behalen het kampioenschap. Het eerste promoveert zodoende bovendien naar de hoofdklasse, het tweede naar de eerste klasse.

Mathijs de Kok wint de wielerronde van Steenbergen voor eigen publiek in de hoogste jeugdcategorie. Brent Jongenelen rijdt ook een thuiswedstrijd en finisht als tweede in jeugdcategorie 2.

De jongens van Merijntje uit Nieuw-Vossemeer en de meisjes van de Maria Regina uit Steenbergen winnen het voetbaltoernooi voor basisscholen in de gemeente Steenbergen.

Voor de locatie van de Buuron Groep aan de Olmendreef wordt een vooruitstrevend – want ecologisch, economisch en sociaal verantwoorde – plan voor nieuwbouwwijk De Olmentuin gepresenteerd.

Precies op zijn 105de verjaardag komt de oudste inwoner van onze gemeente, en op dat moment ook de oudste man van Noord-Brabant, de heer Aart Overtveld te overlijden.

De bever rukt op, zo blijkt uit sporen en burchten in en rond de Steenbergse Vliet, de Dintelse Gorzen, het Schelde-Rijnkanaal en het Mark-Vlietkanaal. In de Dintelse Gorzen is ook de das ontdekt. Een en ander komt naar voren bij de beeldvormende raadsvergadering over het natuurbeleidsplan.