Kroniek uit Stad en Streek – april 2016 [deel 1]

Kroniek uit Stad en Streek blikt terug op gebeurtenissen die in 2016 in de gemeente Steenbergen plaatsvonden. In Steenbergse Courant en op KijkopSteenbergen.nl werd hierover bericht. In dit nieuwsbericht – en in de berichten hierover die volgen – wordt telkens een deel van iedere maand uit het voorbije jaar belicht.​​​​​​

April 2016 [deel 1]

Sportcafé De Buitelstee in Dinteloord viert het 10-jarig bestaan (onder leiding van de beheerders Hans en Maartje Bolluijt).

Welbergenaar Leo Osseweijer is weer eens een nieuwe uitdaging aangegaan voor het goede doel. De KiKa-ambassadeur gaat vier Major Marathons lopen. Als eerste staat deze maand de marathon van Londen op zijn programma.

Het college maakt bekend dat ons restafval vanaf volgend jaar zoveel mogelijk ondergronds zal worden verzameld. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar leidt ook tot lagere lasten voor de burger.

Winkeliers en horeca-ondernemers in Steenbergen krijgen een flyer van de gemeente met tips hoe zij mensen met dementie kunnen herkennen en zo goed mogelijk kunnen helpen om langer zelfstandig te blijven. Dit gebeurt in het kader van het doorlopende project ‘dementievriendelijke gemeente’.

Na vier jaar verbouwen heropent MJW De Klup haar volledige opgeknapte clubgebouw op de Welberg.[zie foto]

Dansgroep Levensvreugd in Nieuw-Vossemeer viert haar 40-jarig bestaan en daarbij gaan de voetjes uiteraard van de vloer.

De provincie informeert de raad en de inwoners van Nieuw-Vossemeer over de arseenvervuiling die eind van de jaren negentig al werd ontdekt. Volgens deskundigen is er geen gevaar voor de volksgezondheid, maar het gebied aan en rond de Kortendijk 2 moet nog wel worden gesaneerd. Het zal tot 2020 duren eer de bodemverontreiniging volledig ongedaan is gemaakt.

De sporthal van ’t Cromwiel is weer omgetoverd tot een waar danspaleis voor de tweede editie van de Stonemountains Cup.