Kritiek op onveilige situatie bij nieuwe fietsbrug over A4

KLUTSDORP – Burgercommissielid Jan Veraart van de fractie Door! roept Rijkswaterstaat, alsook de gemeenten Steenbergen en Bergen op Zoom, op om de pas opengestelde fietsbrug over de A4 aanmerkelijk veiliger te maken dan nu het geval is.

Veraart heeft de fietsbrug bij Klutsdorp zelf ‘uitgeprobeerd’ en deelt de klachten die hij in zijn omgeving hoort. Fietsers vinden het met name de afdalingen van de fietsbrug eng. De fietsbrug ging afgelopen vrijdag open en ligt op de dagelijkse route van vele honderden scholieren.

Aan de Steenbergse kant zijn weliswaar enkele hekken geplaatst, maar dat is volgens Veraart lang niet afdoende om te voorkomen dat fietsers van het talud in de smalle berm geraken, toch zeker bij slechte(re) weersomstandigheden, helemaal bij sneeuwval en gladheid in de wintermaanden.

Wie buiten het fietspad terechtkomt, duikelt vijf tot zes meter naar beneden en belandt pal naast – of erger nog óp – de drukke N259, zo waarschuwt een ernstig verontruste Veraart. ,,Dit gaat gegarandeerd tot ongelukken leiden.’’

Aan de andere kant van de fietsbrug, vereist de oversteek van de weg nadere maatregelen om de fietsers beter te beschermen, vindt hij bovendien.

Plaatsgenoot Wim Visser deelt de zorgen van Veraart en heeft zich de afgelopen weken zelfs al ingespannen om Veilig Verkeer Nederland naar de situatie te laten kijken. Deze organisatie erkent volgens Visser het probleem en gaat proberen om Rijkswaterstaat te bewegen tot het treffen van verbeteringen.

'Tussen het fietspad en de N259 zit voldoende berm om ervoor te zorgen dat een eventueel in de berm geraakte fietser tijdig tot stilstand kan komen', liet een woordvoerder van Rijkswaterstaat onlangs desgevraagd weten, naar aanleiding van de vragen van de heer Visser.