‘‘Krapte op de woningmarkt biedt kansen’’

Steenbergen – Het zal niemand zijn ontgaan; er is krapte op de woningmarkt. ‘‘Terwijl juist nu een goed moment is om je woning te verkopen. De rente is laag en de woningen die op de markt komen zijn door de grote vraag vaak binnen veertien dagen verkocht’’, vertelt Clemens Suijkerbuijk.

Bij Koetsenruyter Makelaardij, waar Clemens Suijkerbuijk eigenaar van is, hebben ze het de laatste maanden enorm druk gehad. ‘‘Wij konden niet voorspellen dat, ondanks het coronavirus, de woningen als warme broodjes over de toonbank bleven vliegen. Vooral woningen onder de drie ton werden razendsnel verkocht. Maar nu zie je dat het aanbod van woningen heel klein is geworden’’.

4, 5, 6 procent rente over de oude hypotheek

‘‘We zouden de woningbezitters wel wakker willen schudden! We zien oude hypotheken voorbij komen met 4, 5, 6 procent rente. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je niet overweegt om nu een andere woning te kopen waardoor je een hypotheek tegen een veel lagere rente kunt afsluiten. Op dit moment ligt dit percentage rond de 1,5 procent. Als je een woning van dezelfde waarde terugkoopt verminderen je maandlasten drastisch. Het maximaal te lenen hypotheekbedrag ligt nu door de lage rente hoger. Een grotere woning terugkopen is dus ook een serieuze optie’’.

Toekomst

Het drastisch versoepelen van de maatregelen rondom het coronavirus biedt kansen volgens Clemens Suijkerbuijk. ‘‘Door de versoepelingen kan de economie weer steeds beter gaan draaien en het geeft de burger ook vertrouwen voor de toekomst. Wij hopen dat dit er voor zorgt dat mensen niet langer twijfelen om hun woning te koop te zetten. Mocht je woning niet door ons verkocht worden dan hanteren wij het ‘no cure no pay’ principe. Verkopen via Koetsenruyter Makelaardij is dus verkopen zonder risico’’. Voor meer informatie: www.koetsenruyter.nl.

Door: Michelle Douw