‘Kraomféést’ op 11/11 in Strienestad

STEENBERGEN – De Stichting Karnaval Steenbergen heeft dit weekeinde de ‘konvekaosie’ vrijgegeven, waarmee alle bietboeren en meerminnen worden uitgenodigd voor een groot ‘kraomféést’ op de 11de van de 11de.  De grote vraag is immers wie er na negen maanden uit de ‘blomkòòl’ tevoorschijn gaat komen als nieuwe Jan Oorlog van Strienestad.

Ter voorbereiding op de 11/11-viering kwamen de medewerkers van de SKS vrijdagavond samen bij de Kaai voor hun jaarlijkse Voorproeverij, maar ook zij moeten nog een kleine twee weken wachten voordat de identiteit van de nieuwe Jan Oorlog wordt onthuld. Dat gebeurt op vrijdag 11 november in de loop van de avond, die om 20.11 uur van start gaat bij café-zaal De Joosse.

Geboorte Jan Oorlog en bekendmaking van het nieuwe motto

Gedurende het programma zal de spanning richting het moment suprême op een leutige manier worden opgebouwd en krijgen zoals gebruikelijk ook de Steenbergse dweilbandjes alle ruimte om het publiek in de juiste carnavalsstemming te brengen.

Vervolgens gaat zich, op een nog geheime locatie, de geboorte van de nieuwe leutpliessie voltrekken. Zijn eerste taak wordt het afleggen van de eed, bij het beeldje van de bietboer en de meermin, met alle feestgangers. Bij dit carnavalsmonument op het Strieniusplein zal Prins Strienius V ook het nieuwe motto bekendmaken.

Vernieuwde website en speciale Strienestad-app

Wie nauwgezet op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen met betrekking tot het Steenbergse carnavalsfeest, kan niet alleen op de vernieuwde website www.sks-steenbergen.nl en Facebook kijken, maar vanaf heden ook alles volgen op de speciale Strienestad-app die de SKS heeft ontwikkeld. Deze app is gratis te downloaden ‘in de winkel van je mebieltje’ of via de QR-code op de voornoemde website.