Koos Moerenhout Classic van start met ruim 2100 deelnemers

STEENBERGEN – Na de bijna 1600 voorinschrijvingen, hebben zich vanmorgen nog eens ruim 500 toerfietsers gemeld voor de start van de derde editie van de Koos Moerenhout Classic. De deelnemers zijn op weg voor een tocht van 85, 125, 160 of 200 kilometer in de wijde omgeving van Steenbergen.

'Een mooie gemeente en een geweldige regio die door iedereen gezien mogen worden', stelde zowel naamgever Koos Moerenhout als burgemeester Saskia Bolten rond de klok van half tien. Op dat moment ging de oud-profrenner uit Welberg zelf op pad voor zijn rit, over een afstand van 125 kilometer. Samen losten zij het officiële startschot, dat overigens bestond uit het luiden van een grote bel.

Om zeven uur vanmorgen waren de eerste fietsliefhebbers al opgestapt, in de hoop dat zij het onderweg helemaal droog kunnen houden. De weersvoorspellingen zijn wisselvallig, de temperatuur van vandaag ligt zo'n twintig graden lager dan vorig jaar bij de KMC. Burgemeester Bolten had er niettemin alle vertrouwen in: ,,Wij hebben dinsdag in het college besloten dat het goed weer moet zijn,'' klonk het opgewekt.

Zij sprak haar grote waardering uit voor de organisatie, bestaande uit Koos Moerenhout zelf en de Steenbergse rijwieltoerclub De Fatuur. ,,Geweldig dat zij hun passie voor het wielrennen aanwenden om zoveel mensen een leuke dag te bezorgen, waarmee bovendien een aantal goede doelen worden gesteund.''

Dat zijn Stichting Ankie, het Thomashuis op de Welberg en de wensboomactie van de Lions Club Steenbergen e.o. Dankzij de inzet van de leden van deze serviceclub, krijgen alle deelnemers bij terugkomst een pastamaaltijd aangeboden op de Markt. Daar zijn vanmiddag tal van (publieks)activiteiten, zoals biketrial demonstraties van dé Nederlandse specialist op dit gebied, zijnde Rick Koekoek. ,,Tegen alle toeschouwers zou ik willen zeggen: doe je voordeel met deze mooie stad,'' aldus de burgemeester.