Koos Moerenhout Classic klaar voor de start

STEENBERGEN – Ruim 1300 wielerliefhebbers hebben zich op voorhand al ingeschreven voor de Koos Moerenhout Classic, die zaterdag 28 mei alweer aan z’n zesde editie toe is. De oud-profrenner zelf rijdt hierbij de tocht van 130 kilometer, waarvoor burgemeester Ruud van den Belt tussen 9.30 en 10.00 uur het startschot zal lossen.

De ervaring van de voorgaande jaren heeft de organisatie geleerd dat er op de dag zelf altijd nog zo’n 800 tot 1000 deelnemers bij komen en dat aantal kan zelfs behoorlijk oplopen als ook de weergoden hun steentje willen bijdragen aan het welslagen van de KMC.

Het belooft dus weer een drukte van belang te worden op de Markt, de plek waar iedereen vertrekt en bij terugkomst wordt getrakteerd op een maaltijdsoep, om weer op krachten te komen na de geleverde inspanningen.

Op het programma staan vier verschillende ‘etappes’, te weten de Rabobank-tocht van 85 kilometer, de Bluekens Volvo Halsteren-tocht van 130 kilometer, de SMS-tocht van 170 kilometer en de Jumbo-tocht met een afstand van 205 kilometer.

Aan de start verschijnt ook dit jaar weer een groep van tien handbikers van het Rijndam Race Team, die de 85 kilometer-rit gan rijden, ter voorbereiding op een handbikebattle in de Oostenrijkse Alpen.

Ook de zogenoemde Tackx-ploeg ontbreekt niet, met in de gelederen oud-wielrenners zoals Bart van Est, Jan van Houwelingen, Kees Bal, Guus Bierings en Peer Maas. De gemeente Steenbergen is eveneens met een team ‘in koers’, onder aanvoering van sport-wethouder Cors Zijlmans.

Zowel voor de deelnemers als het publiek is er op de Markt heel de dag meer dan genoeg te beleven rondom de KMC. De grote tent blijft dit jaar zelfs tot 21.00 uur geopend. Er zijn stands van o.a. fietsenfabrikant Giant, fietskettingfabrikant KMC en andere sponsoren. Dweilband De Primurkus, dj Roy en zanger Christ Antonissen zorgen met hun muzikale medewerking voor de nodige sfeer.

De deelnemers maken bovendien kans op diverse aantrekkelijke prijzen, waaronder een gloednieuwe Giant-racefiets en fietsreizen. Voor degene met de origineelste retro-kleding of -fiets stelt Kwaremont een wieleroutfit en een 75cl fles Kwaremont-bier beschikbaar.

Voor nadere informatie: www.koosmoerenhoutclassic.nl