Koopcontract A4 Hotel beklonken (en er komt een toren bovenop)

STEENBERGEN – Vanmiddag hebben de ontwikkelaars van A4 Hotel B.V. en wethouder Willy Knop namens de gemeente hun handtekeningen gezet op de officiële koopovereenkomst van de gronden voor de ontwikkeling van een hotel in Steenbergen. Voor beiden een heugelijk moment, aangezien er al drie jaar over wordt gesproken. “We zijn al die tijd met elkaar in gesprek gebleven dus daar blijkt het vertrouwen wel uit”, zei wethouder Knop. Dat het moment nu aangebroken is, heeft volgens collega-wethouder Koos Krook mede te maken met de “enorme ambitie” die dit college heeft. 

Landmark in de vorm van een toren van 65 meter hoog

Ambitie is ook volop aanwezig bij de ontwikkelaars André Lips, Ad van Beijsterveldt en Luud van Ginneken die samen A4 Hotel B.V. vormen (de definitieve naam van het hotel is nog niet bekend). Zij zijn nog in gesprek met een potentiële exploitant en ook de architect is nog niet gekozen, maar toch kon er al een tipje van de sluier worden opgelicht. “Het is van belang dat het hotel goed zichtbaar is vanaf de weg, dus er komt een landmark bovenop in de vorm van een toren van ongeveer 65 meter hoog. Dit moet de plek worden waar mensen neerstrijken tussen Antwerpen en Rotterdam”, vertelt Luud van Ginneken. 

4 sterren plus

Volgens de plannen komen er op de begaande grond van het complex een vergaderruimte, restaurant en casino. Daarboven om te beginnen 120 hotelkamers en 20 short-stay verblijven maar dat kan nog verder uitgebreid worden. “We werken met zogenaamde modules die bijgebouwd kunnen worden zonder dat de exploitatie daaronder lijdt. Een zogenaamd ‘growhotel’. Het moet een 4 sterren-plus hotel worden dat past bij de ambities van de gemeente. Als dit van hoog niveau wordt, zal alles wat daarna wordt gerealiseerd dat ook zijn”, aldus de ontwikkelaars. Volgens wethouder Knop is het voor Steenbergen op economisch en maatschappelijk gebied een grote stap. “Van de middenstand en MKB, tot de groenteboer en de slager: iedereen kan hiervan meeprofiteren.”

“Kan versterkend werken voor bestaande hotels”

Op de vraag of het geen doodsteek kan betekenen voor de bestaande, kleinere hotels in de gemeente, wordt door alle partijen ontkennend geantwoord. “Er is marktonderzoek gedaan en daaruit blijkt dat er capaciteit is voor 140 kamers, los van het huidige aanbod. Het kan waarschijnlijk zelfs versterkend werken omdat het hotel een magneetfunctie kan vervullen.”

Gesprek met omwonenden volgt nog

Wat betreft de belangen van de omwonenden kon Ad van Beijsterveldt melden dat ze hun best gaan doen om een oplossing te vinden. Of dat betekent dat de bewoners van de twee naastgelegen huizen uitgekocht gaan worden, kon hij nog niet zeggen. “Dat ligt eraan wat ze willen. Er zal binnenkort een gesprek gepland worden.”

Op dit moment wordt het bestemmingsplan uitgewerkt wat medio zomer gereed zou moeten zijn. Over wanneer het hotel er dan daadwerkelijk staat, kon volgens de ontwikkelaars nog niks worden gezegd.

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl