Koningsdag Zonnig begonnen

STEENBERGEN – Koningsdag is in de gemeente Steenbergen goed begonnen. Het prachtige zonnetje vroeg in de ochtend bracht de stemming er in. De vrees van een fikse bui was er, maar we hielden het op wat druppels na droog. In het centrum van Steenbergen verzamelden kinderen en ouders zich voor de versierde fietsenoptocht. Deze ging vervolgens langs het bordes van het voormalige gemeentehuis. 

Jonge voorzitter Feestcomité aan het woord

Op het bordes waren niet alleen burgemeester en wethouders verzameld, ook een aantal gisteren gedecoreerde inwoners van de gemeente Steenbergen waren op uitnodiging gekomen. En naast de burgemeester stond de jonge voorzitter van Feestcomité Steenbergen Kim de Krijger. Zij kreeg de gelegenheid om namens de andere vrijwilligers van het feestcomité de belangstellenden een prachtige en gezellige Koningsdag toe te wensen. En dat deed ze met verve. Burgemeester Ruud van den Belt vertelde de aanwezigen dat hij er trots op was dat de jeugdige voorzitter het voortouw genomen heeft. "Met elkaar gaan we er een mooi feest van maken", zo stelde de burgemeester. Hij vertelde ook blij te zijn met de opkomst voor de aubade. "Vorig jaar was dat een stuk minder. Toen stelde ik dat het niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit ging. Dit jaar hebben we beide".

Diverse activiteiten in het centrum

In het centrum van Steenbergen zijn nu diverse activiteiten aan de gang. Voor de oudere inwoners is er in het Zaaltje van de Kaai een ouderenmiddag met bingo en muziek. Op de Markt is de jeugdbattle en de Koningsbattle en in de winkelstraten is er een kindermiddag en een Vrijmarkt.

Tekst en foto's: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl