Koningsdag Steenbergen biedt voor elk wat wils

STEENBERGEN – De viering van Koningsdag in Steenbergen begint dit jaar op dinsdagavond 26 april met een daverende King’s Night, met als hoofdact de populaire, landelijk bekende (dialect)band WC Experience. In het voorprogramma, dat om 19.00 uur van start gaat, staat de coverband GreenLight. De toegang tot de Markt, waar de optredens zich voltrekken, is gratis. 

De volgende morgen om 11.00 uur vindt de inmiddels traditionele aubade – m.m.v. harmonie Wilhelmus – voor het oude stadhuis in de Kaaistraat plaats, met aansluitend de al even vertrouwde versierde fietsenoptocht (inschrijven vanaf 10.30 uur voor de deur bij brasserie Puur), die eindigt met een prijsuitreiking en het oplaten van ballonnen bij wijkvereniging ’t Drievierde op het veldje aan de Julianastraat/Emmastraat.

In de Blauwstraat kan iedereen heel de dag terecht voor de vrijmarkt en ’s middags zijn er kinderspelen in de Kaaistraat en op de Markt worden spectaculaire ‘battles’ gehouden voor zowel de jeugd als volwassenen, die hieraan in teams van zeven personen kunnen meedoen. In ’t Cromwiel wordt vanaf 13.30 uur (zaal open om 13.00 uur) een ouderenmiddag gehouden. ’s Avonds verzorgt een dj de muziek op de Markt.

Voor nadere informatie en inschrijving voor de battles (deelnamekosten 20 euro per team): www.feestcomitesteenbergen.nl