Koning Willem-Alexander schreef voorwoord jubileumboek

STEENBERGEN – Ondanks alle drukte rond de 18e verjaardag van zijn oudste dochter, heeft Koning Willem-Alexander toch de tijd gevonden om het voorwoord voor het jubileumboek ‘750 jaar Steenbergen I 25 jaar één gemeente’ te schrijven. De koning is dat ook wel een beetje aan zijn stand verplicht, want één van de vele historische titels die hij met zich meedraagt is die van ‘Heer van Steenbergen’.

De exacte inhoud van het voorwoord blijft nog even geheim tot de presentatie van het massieve boekwerk (5 kilo schoon aan de haak), die morgen staat te gebeuren. Aangenomen mag worden dat de koning in ieder geval ingaat op de eeuwenoude verbinding van de gemeente Steenbergen met het geslacht Van Nassau.

Overhandiging

Op vrijdag 17 december wordt het boek officieel gepresenteerd. Een moment waar, als gevolg van de coronamaatregelen, slechts een select gezelschap aan deel kan nemen. Daaronder de auteurs van het boek, Frans van Eekelen en Willem Jongeneelen en Mark Koenraadt die een groot deel van het gebruikte beeldmateriaal verzamelde. Ook het kunstenaarsechtpaar Martin en Riena Valkhoff dat zes historisch correcte aquarellen voor het boek leverde, is erbij. De overhandiging van het eerste boek aan wethouder Wilma Baartmans vindt plaats door de Matti Verkamman van uitgeverij Kick.

Aanstaande zondag vanaf 13.00 uur is een verslag van de boekpresentatie te zien via de SLOS.

Het boek is vanaf zaterdag te koop bij boekhandel Vermeulen. De kosten bedragen € 79,-.