Komend weekeinde Jaarmarkt in Steenbergen

STEENBERGEN – Voor de 45ste keer voltrekt zich op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag september de Jaarmarkt van Steenbergen. Onder de noemer ‘Markt & Meer’ hebben de jaarmarkt-werkgroep van Retail Platform Steenbergen en organisatiebureau Dynamic Promotions weer een uitgebreid en gevarieerd programma op poten gezet, bedoeld om het lokale én regionale publiek te verleiden massaal naar het stadshart te komen.

Traditiegetrouw vindt de Jaarmarkt plaats in het eerste volle weekeinde van september, wat nu ook het laatste weekeinde van de zomervakantie is. ,,Gunstig voor de belangstelling,’’ zo verwacht Jacques Bax van de werkgroep. De bezoekers hoeven zich in ieder geval geen moment te vervelen.

Sport & spelactiviteiten

Naast de vele kramen met koopjes en etenswaren, worden zij in de binnenstad o.a. getrakteerd op straattheater, kermisattracties, volop muziek, (sport)demonstraties en modeshows. In de Blauwstraat is de vrijmarkt te vinden, die nu de kinderen nog vakantie hebben ongetwijfeld ook van meet af aan drukbezet zal zijn.

Op het parkeerterrein aan de Westdam kan de jeugd zich bovendien uitleven bij het Beachsoccer-toernooi voor kabouters, F’jes, E’tjes, meisjes tot 13 jaar en C-pupillen. Voor de kids is er ook nog een keur aan sport- en spelactiviteiten op het Kerkplein, waar dit keer geen horecavoorzieningen zijn getroffen.

Entertainment

Terrassen zijn er elders in het centrum echter meer dan voldoende, dus de inwendige mens hoeft zeker niets tekort te komen. Voor de muzikale omlijsting van het geheel zorgen o.a. Showtime Drive In Show, de coverband Strawberry Jam, de Steenbergse zanger Chris Antonissen, popkoor The Sparrows, de Radio 538 Roadshow, JW Sound, de coverband Copy Cat en Corné Entertainment. Daarnaast krijgt ook jong (plaatselijk) talent de kans om zich aan de Jaarmarktgangers te presenteren en laten zowel FeelGoodClub Dinami, theaterschool Myra Ceti als dansschool Brouwersgast zien wat zij zoal in huis hebben.

Uitstraling

Bedoeling van de organisatie is om de Steenbergse Jaarmarkt elk jaar weer wat extra uitstraling te geven. Daartoe zijn nu speciale vlaggen gemaakt met het logo ‘Markt&Meer’ erop, waarmee de binnenstad in aanloop naar het evenement al is ‘aangekleed’.