‘Kom naar de Welberg, als je durft!’

WELBERG – Stichting Ontspanning Voor Welberg (OVW) houdt zaterdag 31 oktober een groots opgezette Halloweentocht in het dorp, waarbij de deelnemers – zo’n 25 in getal – alle registers open zullen trekken om de bezoekers een ‘gruwelijk’ avondje te bezorgen. ‘Kom naar de Welberg, als je durft!’, luidt het credo.

Speciaal voor de wat jongere Halloweenvierders is er tussen 18.30 en 19.30 uur eerst een ‘light’-versie van de tocht. Na 19.30 uur (tot 21.00 uur) is het de beurt aan de rest van de jeugd en ook volwassenen om te komen griezelen op de Raldal.

OVW nam de afgelopen twee jaar uitgebreid de tijd om het Halloweenfeest goed op poten te zetten. Voor het idee bleek al gauw veel draagvlak onder de inwoners van het dorp en ook lukte het de organisatie om een aantal sponsors bereid te vinden het evenement financieel te ondersteunen, onder wie Stephan Ardon van Sardonos en poelier Vugts, die onderweg een kopje pompoensoep serveert.

Spookslot in de achtertuin

Ook het Jeugdwerk van de gemeente Steenbergen verleent haar medewerking en stelt lichtstaven ter beschikking aan de kinderen die de tocht gaan lopen. Wat de bezoekers zoal te wachten staat? Zij kunnen onder meer aanschuiven bij een horror-diner, krijgen te maken met heksenstreken, ronkende kettingzagen en spookachtige verschijningen, en er is zelfs een familie die haar achtertuin helemaal omtovert tot een spookslot. Ook wordt aangeraden om zo nu en dan een blik te werpen in de Boomvaart.

De Halloweentocht begint op het oude voetbalveld achter gemeenschapshuis De Vaert (waar een routekaartje verkrijgbaar is) en eindigt bij café-zaal Koch, waar alle kinderen nog een ‘bloederige’ verrassing krijgen en een griezeldisco wordt gehouden.