Koffie & theemuseum valt in de smaak bij het publiek

STEENBERGEN – Het gezin Borst kan met tevredenheid terugkijken op de eerste twee dagen waarop Koffie- & theemuseum ‘De Klokgevel’ aan de Kaaistraat 14 in Steenbergen open was. Ondanks het slechte weer klonk de vertrouwde winkelbel regelmatig wanneer weer een nieuwe bezoeker de drempel passeerde. Onder hen de kinderen Leautaud die als laatste bewoners het pand verkochten en burgemeester Ruud van den Belt.

Geen van de bezoekers die de moeite namen om gewapend met paraplu naar het museum te komen, vertrok er teleurgesteld. Kreten van verwondering en bewondering over de staat waarin het historische pand uit 1730 is teruggebracht, klonken met de regelmaat van de klok. Maar ook was er verbazing over de grootte van het museum en de omvang van het pand.

Kop en schotel

Burgemeester Van den Belt sprak zijn waardering uit voor het initiatief en zijn trots over het feit dat de stad Steenbergen nu beschikt over een dergelijk fraai museum. Hij bracht als geschenk een kop en schotel van de gemeente Steenbergen van voor de herindeling in 1996 mee. Uit een privécollectie ontving de familie Borst een soortgelijk exemplaar van de voormalig zelfstandige gemeente Nieuw-Vossemeer. Het wachten is nog op een kop en schotel van de gemeente Dinteloord om de set compleet te maken.

Handgemaakt jurkje

Eén van de dochters Leautaud schonk het museum een handgemaakt jurkje dat nu pronkt bij de bedstede die tijdens de renovatiewerkzaamheden werd ontdekt. Ook zaterdag en zondag is het museum nog geopend van 11.00 tot 18.00 uur. De entreeprijs gedurende het openingsweekend is slechts een euro per persoon. In de zomermaanden is ‘De Klokgevel’ van 11.00 tot 17.00 uur open op vrijdag, zaterdag en koopzondag.