Kofferbakverkoop en pleinfeest verdienen een beter lot

STEENBERGEN – Het zag er vanmorgen maar slecht uit voor de kofferbakverkoop op camping De Oudlandse Hoeve aan de Moerstraatseweg 147 en het pleinfeest van de Vredeskerk in Steenbergen-Zuid, maar gelukkig klaarde het vervolgens wel wat op en nu hopen de organisatoren van beide activiteiten dat het zo droog mogelijk blijft, zodat hun activiteiten vanmiddag de publieke belangstelling krijgen die zij verdienen.

Op het voorterrein van De Oudlandse Hoeve stallen de deelnemers hun tweedehands koopwaar uit vanuit de achterklep van hun auto’s en ook in de schuur van de eigenaren van de camping, Eelco Sjoerdsma en Christa Jansen, kan gesnuffeld worden tussen allerhande spulletjes. De toegang is gratis.

De kofferbakverkoop is nieuw op de Oudlandse Hoeve. ,,We willen op deze manier zowel ons bedrijf als de recreatiemogelijkheden in de gemeente Steenbergen graag promoten,’’ vertelden Eelco en Christa, die inmiddels begonnen zijn met het opzetten van een lente-fair, die volgend jaar april gaat plaatsvinden.

Pleinfeest van en voor de Vredeskerk

Voor de Vredeskerk aan de Magnoliastraat/Zuidwal moest vanmorgen in allerijl nog een tent worden opgezet om ervoor te zorgen dat het tweejaarlijkse pleinfeest überhaupt door kon gaan. ,,We zijn vanochtend flink gezegend, zullen we maar zeggen,’’ zo hield Corine Augustijn van de parochiekerncommissie de moed erin.

Het pleinfeest bestaat onder meer uit een rommelmarkt en enkele kramen met een enveloppenloterij en de verkoop van armbandjes, die door kinderen worden gemaakt volgens de techniek van het loomen: dé rage van dit moment. Bezoekende kinderen mogen hiermee ook zelf aan de slag.

Ook kan men het gewicht van de paarskaars raden en voor de inwendige mens zijn er koffie, pannenkoeken, muffins en suikerspinnen. De opbrengst van het pleinfeest komt ten goede aan het onderhoud van de kerk.

Na de eucharistieviering van vijf uur vanmiddag, gaan de parochianen die zich hiervoor hebben aangemeld nog genieten van een barbecue.

De kofferbakverkoop en het pleinfeest duren nog tot 16.00 uur vanmiddag.