Kofferbak vol lekkers op Welbergse drive thru streekmarkt

WELBERG – Dat het weer zondag niet meewerkte, was voor deze keer niet zo erg. Bij een bezoekje aan de Welbergse streekmarkt hoefde je namelijk als bezoeker niet eens je auto uit te komen. De bestellingen voor de lokale producten waren vooraf via de website geplaatst en werden door de verkopers in de achterbak geplaatst. Ondanks de corona-afstand hing er een gezellige sfeer in de Kapelaan Kockstraat.

Van een afstand leek het op een gewone braderie waar de vlaggetjes vrolijk wapperden, ware het niet dat toevallige passanten helaas geen kersen, aardappels of honing konden kopen. Zulke evenementen zijn nog niet toegestaan vanwege de coronamaatregelen, maar Ontspanning voor Welberg (OVW) wist met deze creatieve oplossing toch een markt te organiseren waar lokale ondernemers hun waar konden verkopen.

Feest voor lokale ondernemers

“Ik heb eigenlijk alleen maar lachende gezichten gezien. Het was de eerste keer dat we zoiets hebben gedaan dus natuurlijk zijn er verbeterpunten. Zo zouden we de volgende keer de website wat eerder open willen stellen zodat mensen langer de tijd hebben om een bestelling te plaatsen. Maar natuurlijk zouden we een echte markt nog leuker vinden als het weer mag, maar dan wel weer met streekproducten want dat was een groot succes”, vertelt Nathalie Heijmans namens OVW. 

Van soepje tot zoetigheid

Inderdaad was het duidelijk te zien dat het voor de ondernemers een feestje was om hun eigen product waar ze zo trots op zijn, bij de klanten in de auto te zetten. Als je de bestelling goed had gedaan, kon je naar huis gaan met een volledig verzorgde maaltijd. Van het soepje vooraf tot de zoetigheid als afsluiter. Om het compleet te maken kon het lokale biertje Dutch Fox erbij worden genuttigd. Waarbij de waarde van het lokale ondernemerschap weer eens te meer is bewezen.  

Door: Nicole van de Donk

Foto’s: Nicole van de Donk & Thomas Weezenbeek