Koek & Zopie voor team ‘To the Mex’

NIEUW-VOSSEMEER – De kerstboomverbranding in Nieuw-Vosssemeer is traditiegetrouw al een verhit evenement, maar de editie van aanstaande zaterdag is ronduit hartverwarmend. Dit keer doneert de vrijwillige brandweer van Nieuw-Vossemeer de opbrengst van de Koek & Zopie kraam namelijk geheel aan het team ‘To The Mex’ ten bate van het Ronald McDonald-huis in Rotterdam.

De Kerstboomverbranding is een jaarlijks terugkerend gebruik op Nieuw-Vossemeer. Overdag verzamelt de jeugd alle afgedankte kerstbomen in het dorp. Deze worden vervolgens professioneel gestapeld door de leden van de vrijwillige brandweer. ’s Avonds om 19:15 uur gaat de fik erin, wat over het algemeen onder grote publieke belangstelling gebeurt. Gedurende de avond worden er allerlei versnaperingen verkocht in de Koek & Zopie kraam. Dit jaar gaat de volledige opbrengst daarvan naar team ‘To The Mex’.

Ronald McDonald-huis

Wie het verhaal achter team ‘To the Mex’ nog niet kent, een korte samenvatting. De Steenbergse Mex Stoel is de zoon van Manon van Treijen en Martin Stoel. Hij kwam op 9 oktober 2017, na slechts 25 weken zwangerschap, ter wereld en die veel te vroege aankomst had grote gevolgen. Het leeuwendeel van zijn twee levensjaren brachten Mex en zijn ouders door in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Voor Manon en Martin speelde het naastgelegen Ronald McDonaldhuis in die periode een grote rol. Het is voor hen een plek om tot rust te komen en om even samen te kunnen zijn in alle hectiek die de gezondheidsperikelen van Mex met zich meebrengen.

Dit alles is de aanleiding tot de oprichting van team ‘To the Mex’ dat op 27 en 28 juni 2020 mee gaat doen met de HomeRide: een sponsortocht ten behoeve van de Ronald McDonald logeer- en vakantiehuizen. Team ‘To the Mex’ rijdt in het bijzonder voor het Rotterdamse logeerhuis en heeft minimaal zevenduizend euro nodig om eind juni aan de start te mogen verschijnen.

Wie het team wil sponsoren kan dit doen via de link: https://homeride.nl/nl/teams/mex. Koek en Zopie kopen tijdens de kerstboomverbranding van aanstaande zaterdag kan natuurlijk ook.