Knap herstel voor eerste team TCS

Met de twee broers Minkman in de gelederen heeft T.C.S. de fikse nederlaag van vorige week bijna helemaal weten uit te wissen. En dat tegen nummer twee op de ranglijst, het Bredase Belcrum 6. Zowel Ronald als John Minkman bleken uitstekend in vorm en stonden in het enkelspel geen enkele set af. Sterker nog: alleen John Minkman verloor een game, zijn eerste en maakte vervolgens in de vierde game duidelijk dat het een vergissing was door die met 11-1 te winnen. 

Alleen in het dubbelspel kwamen de broers in problemen. Pas in de vijfde game brachten ze de dubbel met 11-8 op naam van T.C.S.  
Erik van der Wegen speelde eveneens een sterke match, twee keer had hij zeker meer verdiend. Pas in de vijfde game ging hij toen ten onder, respectievelijk met 7-11 en 8-11. Door de 7-3 zege staat TCS 1 nu twee punten boven de gevaarlijke degradatiegrens. 

Stijging ondanks verlies  

Ook T.C.S. 2 kwam dit weekend wat beter voor de dag dan vorige week. Zij slaagden er net niet in om TIOS Terheijden 3 te bedwingen. Het 4-6 verlies zorgde er wel voor dat ook zij wat op de ranglijst stegen, al is het gevaar nog niet definitief voorbij. Mark van Waterschoot volgde het voorbeeld van de Minkmannen en stond ook nu geen enkele set af. Alleen bij het dubbelspel ging het hier even mis. In de vijfde game liep TCS2 tegen een 7-11 verlies op en naderhand bleek dit het beslissende punt te zijn geweest. Door een zege van Paul Kil werd met het kleinst mogelijke verschil verloren. 
De dames van T.C.S. 3 lijken momenteel uit vorm. Vaak zorgen ze voor enkele verrassende uitslagen, maar dat zit er momenteel niet in. Het Meede 8 was met 1-9 sterker. In de voorlaatste set redde Elza van Geel de eer.

Programma

Vanavond, vrijdagavond 29 maart, krijgt T.C.S. 1 een mooie kans om zich – voorlopig – veilig te spelen. De uitwedstrijd tegen Tanaka 3, wat de naaste concurrent is, moet dan wel gewonnen worden. Het volledige programma voor 29 maart luidt: Tanaka  3 – T.C.S.  1; Rally  3 – T.C.S.  2; Tanaka  6 – T.C.S.  3.

Door: Paul Kil