Klimaatboom langs de rondweg nu al vernield

STEENBERGEN – Dat Steenbergen regelmatig te maken heeft met stakkers, zielenpoten of onbenullen is in de afgelopen jaren al voldoende bewezen. Een malloot of meerdere malloten in Zuid, onzinnig vandalisme aan bushokjes en nu blijkt Steenbergen ook een slecht klimaat te hebben voor de klimaatboom die ter gelegenheid van boomfeestdag is geplant.

Vanochtend werd duidelijk dat een dergelijke malloot de klimaatboom bij de rotonde aan de Franseweg gedeeltelijk heeft vernield door er twee takken van te breken. Opnieuw een zinloze daad waarvoor de reden ontbreekt, voor zover hier een reden voor kan zijn. Hopelijk wordt nog eens bekend wie ook hiervoor verantwoordelijk is.

Honingboom

De honingboom en het bijenhotel zijn ter gelegenheid van uitgestelde boomfeestdag op 27 maart op het terreintje naast de rondweg en rotonde gerealiseerd. De opzet was om een eerste begin te maken ten behoeve van aanplant voor de bijen die het in ons land behoorlijk moeilijk hebben. Dankzij de vanda(a)l(en) is de eerste poging deels mislukt.

Tekst en foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl