Kleurrijke Kijkdoos expositie in Kaaistraat 70

STEENBERGEN – In de etalage van het pand Kaaistraat 70 exposeert Richie Ramjiawan. Sandra Houtepen van Kunstforum Steenbergen stelt de veelzijdige kunstenaar voor.

Richie Ramjiawan (Leiden 1987) is een veelzijdige kunstenaar die op jonge leeftijd is begonnen met dichten en tekenen. Dit groeide verder uit naar tekenen en schilderen van portretten, zowel realistisch als spontaan realisme, abstracten en houtskool/pastelkrijt tekeningen.
Deze creatieve passie is blijven hangen tijdens zijn onrustige jeugd. Hieraan is te danken dat hij zijn onrust is gaan kanaliseren in kunst. Het heeft een grote therapeutische waarde waarin hij helemaal zichzelf kan zijn en vaak rust en voldoening terug kan vinden. Rauwe kunst of “raw art” zoals hij het graag noemt; zonder regels of grenzen.
Op school volgde Ramjiawan een mode-opleiding, hier heeft hij kennis gemaakt met het maken van collages, waardoor er een gevoel voor gebalanceerde compositie in ontwikkeling is gekomen. Deze ontwikkeling groeide en kwam goed van pas in zijn opleiding tot kok waar hij graag speelde met de opmaak van borden, hij ziet deze als kleine kunstwerkjes. “Kunst is een manier om mijn gevoel te uiten in een beeld. Mijn werk is erg persoonlijk, Het zegt iets over mij en waar ik zit met mijn gedachte, ik werk vanuit mijn gevoel en geniet van mijn dromerige impulsiviteit, dit ben ik in mijn meest pure vorm”, aldus Richie Ramjiawan. Wie interesse heeft in een van zijn kunstwerken kan een mailtje sturen naar: richie_ramj@outlook.com.
En eigenaars van winkels die hun etalage beschikbaar willen stellen als kunstetalage wordt gevraagd om een mailberichtje te sturen naar: steenbergen@kunstforum.nu.