Kleinschalig woon-zorgcomplex in wijk Buiten de Veste

STEENBERGEN – De gemeente Steenbergen heeft een vergunning verleend aan Dagelijks Leven B.V. voor de bouw van een woonzorglocatie in de nieuwbouwwijk Buiten de Veste. Het gaat om een kleinschalig complex voor 22 bewoners met dementie. Als er verder geen bezwaar wordt ingediend, zullen de zorgorganisatie en de gemeente over enkele weken de handtekeningen zetten op het koopcontract.

Dagelijks Leven is een partij die door heel Nederland zorgcentra bouwt volgens een vast concept. “Het gaat altijd om studio’s voor 22 bewoners. Deze bewoners hebben zelf de regie over hun dag en kunnen zoveel mogelijk leven zoals zij dat gewend zijn en zelf willen, begeleid met de juiste zorg.

Belangrijk uitgangspunt is dat wij vinden dat wonen in een van onze locaties betaalbaar moet zijn voor iedereen. Dus ook voor mensen met alleen een AOW”, vertelt Raimond Hilberink, locatieverwerver bij Dagelijks Leven.

In Steenbergen is behoefte en ruimte

Dagelijks Leven heeft in de regio soortgelijke huizen staan in Roosendaal en Bergen op Zoom. “Het is heel simpel: elke plaats met voldoende inwoners waar ruimte is voor ons concept, komt in aanmerking. Dus ook Steenbergen. Dagelijks Leven heeft nu 83 locaties en daar komen dit jaar nog de nodige locaties bij.”

Gemeente: “past in bestemmingsplan”

De gemeente Steenbergen kon niet tijdig met een reactie komen, maar volgens de openbare bekendmaking van de gemeente “voorziet de realisatie van deze woonzorglocatie in de vraag van een speciale zorgbehoevende groep en past het in het huidige bestemmingsplan.” Ook stelt de gemeente dat Dagelijks Leven de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor de koopovereenkomst van de locatie.

Volgens Hilberink zou het woon-zorgcomplex in Buiten de Veste er voor de kerst kunnen staan.

FOTOBIJSCHRIFT

Een artist impression van het kleinschalige woon-zorgcomplex dat organisatie Dagelijks Leven wil gaan bouwen in nieuwbouwwijk Buiten de Veste. (artist impression: Dagelijks Leven)

Door: Nicole van de Donk

Beelden bij dit artikel