Kleine Tour voorzitter Coen Embregts: “Een tour zonder publiek is geen tour”

STEENBERGEN – Een verrassing is het niet, het bestuur van Kleine Tour Steenbergen had er al rekening mee gehouden dat alle vergunning plichtige evenementen tot 1 september op ‘hold’ zouden blijven. “Onze vrees was al wel dat dit zou gebeuren. Heel vervelend, heel triest, heel jammer maar ook heel begrijpelijk”, zo is de reactie van Kleine Tour voorzitter Coen Embregts. De 51e Kleine Tour wordt nu gehouden in de week van 23 tot en met 28 augustus 2021.

“We hoopten natuurlijk dat de Kleine Tour dit jaar toch nog door zou kunnen gaan. Het zou zeker in deze Coronatijd echt iets zijn om naar uit te kijken. Een fantastische week voor alle kinderen. Zeker nu het er naar uitziet dat er dit jaar een streep gaat door vakanties in het buitenland of zelfs die in eigen land. Maar het doorlaten gaan van ons wielerevenement brengt teveel risico’s met zich mee. En om alle ouders en andere belangstellenden te verbieden om te komen kijken is geen optie. Een Kleine Tour zonder publiek is geen tour”, verklaart de voorzitter.

Missverkiezing was al uitgesteld

De voorbereidingen dit jaar zijn slechts voor een gedeelte gedaan. Het opstellen van de vergunningsaanvraag is helaas voor niets geweest. Maar het zwaartepunt van alle voorbereidingen ligt voornamelijk in de laatste maanden voor de tour. De Missverkiezing op het sportpark die we op 17 mei op het programma hadden staan is inmiddels afgelast. We hebben het voorbereiden van alternatieven hiervoor uitgesteld tot dat we zeker zouden weten of ons evenement dit jaar nog doorgang kon vinden.
Dit jaar dus geen 51e Kleine Tour, dat is uniek en in onze geschiedenis nog niet eerder voorgekomen. Maar veiligheid is het belangrijkste, onze gezondheid gaat voor ook als moet zo’n drastische maatregel worden genomen”.

Door: Peter Vermeulen