Kleine Tour, Steenbergen mist je . . .

Dit jaar was er geen Kleine Tour Steenbergen. Het zou de 51e editie zijn geweest die nu doorschuift naar volgend jaar. Dat vinden de 216 deelnemende rennertjes en hun ploegleiding en begeleiders jammer. De Kleine Tour wordt gemist. Oud-deelnemer Wouter Sloekers schreef er onderstaande brief over. Hij genoot zelf zes jaar lang als rennertje in het team van Fujicolor (periode 2013-2018) van het evenement.

“Als oud rennertje van de Kleine Tour en trots Steenbergenaar voelde ik mij geïnspireerd om deze brief te schrijven. Ik denk dat de Kleine Tour gemist wordt door de Steenbergenaren. En zou het gaaf vinden wanneer deze brief een plekje verdient in de Steenbergse Courant”, zo schreef Wouter aan de redactie.

De een-na-laatste week van de vakantie is voorbij en dit jaar ging deze niet zo snel als alle voorbijgaande jaren…
Nee niet zo snel als wanneer de rennertjes normaal op dinsdag door de Van Gaverenlaan trapten. En ook niet zo snel als wanneer de rennertjes normaal op donderdag de stad door raceten.
Maar wel net zo langzaam als toen je als eerste-jaars-rennertje, zonder enige Tour ervaring, door de kegeltjes probeerde te sturen in de Oudlandsestraat.

Want in dit bijzondere jaar – en dat is helaas niet omdat het de eerste Kleine Tour voor Koen Embregts is als voorzitter – maar omdat COVID-19 roet in het eten gooit, gaat de een-na-laatste week van de schoolvakantie aan Steenbergen voorbij als nooit tevoren.

Op donderdag zien we dit jaar niet de hele Markt volstromen tijdens en na de tijdrit en op vrijdag geen kussen en knuffels tijdens de bloemenhulde en het tekenen van de witte truien . . . nee dit jaar was het anders, want zoals zoveel andere activiteiten kan ook de Kleine Tour niet doorgaan.

Laten we er met zijn allen voor zorgen dat Steenbergen de Kleine Tour niet nog een keer hoeft te missen . . . Rennertjes, ploegleiders, bestuur, ouders, toeschouwers en iedereen die zich aan de Kleine Tour verbonden voelt, hopelijk tot volgend jaar, want
Kleine Tour, Steenbergen mist je.

Wouter Sloekers, Steenbergen