Kleine Tour Steenbergen: de geschiedenis herhaalt zich

STEENBERGEN – Een lofzang over de Kleine Tour Steenbergen lijkt welhaast een standaard gebeuren, maar het is niet anders. Het blijft een prachtig evenement met een fantastische organisatie en enorme inzet van alle betrokkenen. Met enorm plezier dat de deelnemers eraan beleven. En ook dit jaar blijkt de geschiedenis zich te herhalen, zelfs met de winnaars: de thans 10 jarige Brent Jongenelen zegevierde opnieuw bij de jongens, de nu 13 jarige Emmelie de Kock eindigde net als vorig jaar als eerste bij de meisjes.

Bij de meisjes was het dit jaar opnieuw een strijd tussen Evi Jongenelen (zus van Brent) en Emmelie de Kok. Dinsdag stond laatstgenoemde nog tweede en voerde Evi Jongenelen – drievoudig winnares ( 2014-2015-2016) en nummer twee in 2017 – het klassement bij de meisjes nog aan. De erop volgende dagen behield ze een tweede plaats en nestelde Emmelie de Kok zich als nummer één van het algemeen klassement. Rotsvast bleken ook de rensters Larissa Castelijns, Kiki Heshof en Romée Gladdines. Zij rangschikten zich woensdag als de nummers 3, 4 en 5 en dat bleef ongewijzigd.

De jongens

Bij de jongens waren het Brent Jongenelen en Wouter Sloekers die strijd leverden om de uiteindelijke winst. Brent Jongenelen kwam na de sprint van dinsdag, waar hij een vierde plaats haalde, de erop volgende woensdag op de eerste positie in het algemeen klassement en gaf deze vervolgens niet meer af.

Wouter Sloekers kwam vanaf een zesde plaats woensdag op de tweede plek en behield deze. Sven Ehbel de nummer 3 in het eindklassement kwam vanaf een 9e plek op dinsdag naar een derde op woensdag en donderdag, zakte vrijdag een plaats terug om vervolgens zaterdag als nummer drie te eindigen.

Nathan van Beers reed eveneens een uitstekende tour. Hij varieerde tussen plaats 3 en 4 en werd uiteindelijk nummer vier in het eindklassement.

Nino de Jong werd nummer 5. Na een sterke sprint viel hij woensdag terug naar een negende plek, klom op naar een vijfde op donderdag en zakte naar een zesde op vrijdag om vervolgens zaterdag weer een plaatsje naar boven te schuiven.

Uitstekende prestatie

De volledig uitslag is de zien op www.kleinetour.nl.

Wat uit de uitslag niet meteen te lezen valt is dat alle deelnemers een uitstekende prestatie hebben geleverd. Dagelijks flinke etappes in hitte of wind en een maal met een aardige regenbui. En deelname met groot enthousiasme, betrokkenheid en plezier. Dat is wat de Kleine Tour Steenbergen immers maakt tot wat het is: een prachtig evenement dat volgend jaar zijn vijftigste editie gaat beleven.

De truien (alle winnaars op foto 2):

geel: Brent Jongenelen (Fujifilm) en Emmelie de Kok ( Brasserie Puur)
Wit: Thijs Reijns (Rabobank) en Luna Koogje (Brouwers Gast)
blauw: Isa Trouw (Formido Steenbergen) en Stijn Dielens (PS Nachtdistributie)
zwart: Kik Jansen (Vuurwerkland)

Tekst: Peter Vermeulen – Fotografie: Mark Koenraadt © 2018