‘Kleine Tour móet politiebegeleiding krijgen’

STEENBERGEN – Het besluit van de gemeente Steenbergen en de politie om geen motoragent meer beschikbaar te stellen die de Kleine Tour-karavaan begeleidt tijdens de etappes door de regio, heeft tot vele zeer verontwaardigde reacties geleid vanuit de bevolking. De fracties van de PvdA en het CDA hebben naar aanleiding van de berichtgeving bovendien schriftelijke vragen ingediend bij burgemeester en wethouders.

Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl meldden de afgelopen dagen dat de Stichting Kleine Tour Steenbergen zich grote zorgen maakt door het wegvallen van de politiebegeleiding.

De organisatie van de jeugdronde had al geprobeerd om het college op andere gedachten te brengen, maar dat veranderde niets aan de zaak. Voorzitter Wim Roovers deed via onze mediakanalen alsnog een klemmend beroep op B en W, om de beslissing te heroverwegen. ,,Wij willen namelijk geen risico nemen met de veiligheid van de ruim tweehonderd kinderen die meedoen aan de Kleine Tour,’’ stelde hij.

De ‘steunbetuigingen’ op de facebookpagina van KijkopSteenbergen.nl liegen er niet om. ‘Onvoorstelbaar! Zoveel mensen die zich belangeloos inzetten! Zoveel sponsors die geld steken in dit evenement om de jeugd een fijne week te bezorgen. Wie laat het weer afweten??? Natuurlijk de gemeente!’, zo luidt de tendens.

De PvdA heeft ondertussen geïnformeerd naar de zienswijze van het college inzake de weigering van de politie om de Kleine Tour in het kader van de verkeersveiligheid afdoende te begeleiden en ook het CDA heeft dus al aan de bel getrokken bij B en W, wijst op de sociale onrust die is ontstaan en vraagt waarom het kennelijk niet mogelijk is slechts één motoragent beschikbaar te stellen t.b.v. ‘dit geweldige evenement’.