Kleine Tour komt daverend uit de startblokken

STEENBERGEN – Het eerste foto-album van de 44ste Kleine Tour, die gisteren op daverende wijze van start ging, staat online! KijkopSteenbergen.nl volgt de jeugdronde op de voet, met dagelijks meerdere updates op onze Facebook-pagina en natuurlijk ook berichten en vooral veel foto’s op deze website.

Klik hier voor het fotoalbum van dag 1, kleine tour 2013

De Kleine Tour mocht zich gisteren meteen verheugen in een grote belangstelling van het publiek, dat massaal naar de Markt kwam voor de officiële opening, het voorstellen van alle ploegen, en het eerste wedstrijdonderdeel: de koppelkoers.

Voorzitter Wim Roovers en loco-burgemeester Cor van Geel zagen het allemaal met veel genoegen aan. Zij wensten iedereen veel succes en sportiviteit toe, waarbij benadrukt werd dat meedoen belangrijker is dan winnen. Vervolgens loste Van Geel het startschot voor het zesdaagse festijn, dat dankzij het mooie weer nog eens extra glans krijgt.

Na de koppelrace, ging de 9-jarige tweeling June en Nino de Jong in het geel gehuld naar huis. De debutanten mochten als jongste leden van de winnende ploegen Madri Install Service (meisjes) en P.S. Couriers (jongens) de gele truien aantrekken. June en Nino zijn kinderen van de Miss Kleine Tour van 1980, Ine van Kaam, die samen met haar man Ad de Jong de ploeg van hun bedrijf P.S. Couriers sponsort. 

De witte truien werden uitgereikt aan de oudste deelnemers van de winnende formaties, te weten Roosmarijn Altink (14) en Lars Bierkens (13). De op één na jongste rennertjes van de leiders in de ploegenklassementen kregen de blauwe truien om hun schouders gehangen. Dat waren Xam Hage (10) en Francesca Castelijns (10).

De puzzeltocht van gistermiddag werd bij de jongens gewonnen door de ploeg van Vuurwerkland Steenbergen en bij de meisjes door het team van Auto Kar.

Uitslagen

Koppelwedstrijd jongens:
1. P.S. Couriers, 2. Rabobank Het Markiezaat, 3. Heijmans Uitzendorganisatie, 4. Fuji Color, 5. Vuurwerkland Steenbergen, 6. Van Gils Autoschade, 7. Boekhandel Vermeulen, 8. Café-zaal De Joosse, 9. Jolanda’s Pedicure Salon, 10. Havenzicht kapsalon, nagels & visagie.

Koppelwedstrijd meisjes:
1. Madri Install Service, 2. Danscentrum Theo van Meer, 3. Formido Steenbergen, 4. Jumbo supermarkt Steenbergen, 5. Auto Kar, 6. Sportshop Heshof, 7. Verkaart Bouwbedrijf, 8. Leys.

Puzzeltocht, jongens:
1. Vuurwerkland Steenbergen, 2. Rabobank Het Markiezaat, 3. Van Gils Autoschade, 4. Fuji Color, 5. Heijmans Uitzendorganisatie, 6. Havenzicht kapsalon, nagels & visagie, 7. Boekhandel Vermeulen, 8. Jolanda’s Pedicure Salon, 9. Café-zaal De Joosse, 10. P.S. Couriers.

Puzzeltocht meisjes:
1. Auto Kar, 2. Leys, 3. Formido Steenbergen, 4. Madri Install Service, 5. Sportshop Heshof, 6. Jumbo supermarkt Steenbergen, 7. Danscentrum Theo van Meer, 8. Verkaart Bouwbedrijf.Vanochtend voltrekt zich in de Acacialaan eerst de sprintwedstrijd, waarna de karavaan voor de eerste etappe koers zet richting Wouw, Essen, Roosendaal, Kruisland en Welberg.

Klik hier voor het fotoalbum van dag 1, kleine tour 2013