Kleine Tour karavaan op pad richting het Belgische Essen

STEENBERGEN – Na de meerkamp gistermiddag in zwembad De Meermin, de officiële opening gisteravond met daaropvolgend de alternatieve koppelkoers en vanochtend de sprint in de Van Gaverenlaan is de Kleine Tour karavaan aan een rondrit begonnen richting het Belgische Essen.

De karavaan rijdt via Wouw, Wouwse Plantage, Essen, Nispen, Roosendaal en Oud-Gastel en eindigt via de Welberg in de Oudlandsestraat. Vanavond vindt om 19:30 uur de prijsuitreiking plaats op de Markt.

Dan worden de klassementen bekend gemaakt en wordt duidelijk wie vandaag de beste zaken heeft gedaan in de sprintwedstrijd die om 11:00 uur vanochtend werd afgerond.

De truien

Vandaag rijden Casey van Hooijdonk (Bouwbedrijf Veraart) en Tijs Wennekers (Glastuinbouw Steenbergen) in het geel. Zij zijn de jongste renners in beide ploegen, die de koppeltijdrit op hun naam wisten te schrijven. Lucas Trouw (Glastuinbouw Steenbergen) en Quinty Nelen (Bouwbedrijf Verkaart) dragen namens hun ploegen de witte trui. Ploeggenoten Sjoerd Bijlsma en Anouk Gabriels rijden in de blauwe, terwijl Tom van de Branden (Rabobank) gisteren de zwarte trui ontving. Tom was genezend van een polsbreuk en kreeg bij een van de spelonderdelen helaas een nieuwe polsbreuk.

Uitslagen

Alle uitslagen zijn steeds te vinden op de website kleinetour.nl. Die wordt bijgehouden door Mark Koenraadt. Mark kopt: ‘Opening met veel tam tam’. Hij doelt daarmee op het optreden van de Brass-band Xamme Ramme en de Majorettes onder leiding van Liset Braat die voor een spectaculaire opening zorgden, nadat wethouder sportzaken Esther Prent samen met tourmiss Marit de ‘startknop’ had ingedrukt.

Tekst en foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl
Foto's van de opening en koppelkoers van gisteravond: Mark Koenraadt ©2019