Kleine Tour Flits 07: Het zijn bikkels bij de Kleine Tour Steenbergen

STEENBERGEN – Al eerder zijn de organisatoren van deze 48e Kleine Tour geroemd vanwege hun uitstekende organisatie van dit evenement. Aan alles waar ze invloed op kunnen hebben is gedacht en de tourdagen lopen volgens strakke planning. Een van de factoren waar geen invloed op kan worden uitgeoefend is het weer. Deze week is de Tour danig geplaagd door veelvuldige regenval.

Zo ook tijdens de cyclocross die vanochtend op het sportpark werd gehouden. Pluvius had er zin in en dat hebben de rennertjes, de ploegleiders, de Tourmedewerkers en de toeschouwers geweten. Het regende pijpenstelen. De bikkels lieten zich echter niet uit het veld slaan.

Geen stunts, wel kibbeling

Dit jaar werden geen grote stunts uitgehaald. De banden – een stevig onderdeel op de cross – werden dit jaar lopend genomen. De waaghals die er fietsend overheen wilde, kwam daar alras op terug. Dit was te gevaarlijk.

Een traditie op de vrijdagochtend is inmiddels de kibbeling waarmee Chef jury René Baarendse ook dit jaar kwam aanzetten. Dit hartige hapje werd met lust verorberd.

In het gips

Zwarte truidrager Finn Hagens – die gisteren tijdens de tijdrit ongelukkig van de trappers schoot – is slechter terecht gekomen dan gehoopt. Finn zit met zijn pootje in het gips. Hij zocht naar een positief element en had dat snel gevonden: “Mijn voet is nu gehuld in Blauw-Wit”, vertelt de pupil van vv Steenbergen fier. De geblesseerde renner-voetballer volgt de verrichtingen van rond de Tour nu vanuit een rolstoel. Hij rijdt met de tourkaravaan mee in de bus van Café Zaal De Joosse.

Disco

De vierde etappe – richting Wouwse Plantage en Woensdrecht vertrok vandaag vanwege de slechte weersomstandigheden iets later dan gepland. En komt rond deze tijd in het Steenbergse aan. De rennertjes maken zich vervolgens op voor de prijsuitreiking – om 19:30 uur op de Markt – en voor de disco die vanavond op het programma staat.

Foto’s: Mark Koenraadt ©2017