Kleine Tour Flits 04: ‘De Paaltjes’ zijn nieuw onderdeel bij de behendigheidsrit

STEENBERGEN – Vanochtend stond de behendigheidsrit op de Kleine Tour agenda. Een onderdeel dat door menig rennertje met spanning tegemoet werd gezien. Fouten op het parcours zorgen namelijk voor een vaak aanzienlijke terugval in het klassement. Nieuw bij de behendigheidsrit waren ‘De Paaltjes’. Twee stalen objecten waar de deelnemertjes tussendoor moesten rijden. Het aanraken van ‘De Paaltjes’ zorgt ervoor dat de er bovenop liggende tennisballen vallen. En dat zorgt voor een aanval op zowel de zenuwen als het aantal strafpunten.

Volgens Chef Jury René Baarendse – de bedenker van de hindernis – was de roep naar iets nieuws groot. En zo geschiedde. Bij het vooraf keuren van de fietsen werden de sturen opgemeten. Voorwaarde daarbij was de limitering tot een breedte van 80 centimeter. Bredere sturen zouden namelijk voor doorgangsproblemen zorgen. Voor de meeste deelnemers vormde deze hindernis geen probleem. “Goed te doen en wat mij betreft best gemakkelijk”, liet ook Blauwe Trui draagster Jessica Hoetelmans na afloop weten. Dat kon overigens niet gezegd worden van de grote ‘Angstgegener’, de wip. Slechts een enkeling nam deze feilloos.

Op weg naar Willemstad

De tourkaravaan is nu op weg richting Willemstad, Fijnaart en Stampersgat en wordt om 16:50 uur in Steenbergen terug verwacht. De prijsuitreiking is vanavond om 19:30 uur op de Markt.

Foto’s: Peter Vermeulen ©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl