Kleine Tour 2014 komt uit de startblokken

STEENBERGEN – Met een Vossenjacht in plaats van de gebruikelijke puzzeltocht is vanmiddag de 45ste Kleine Tour van start gegaan. Eerst kwamen de 216 rennertjes bijeen in zaal De Joosse, waar zij na het welkomstwoordje van voorzitter Wim Roovers hun rugnummers in ontvangst namen. Vervolgens werden de fietsen van alle deelnemers gecontroleerd.

Dat laatste gebeurde voorgaande jaren bij de Maria Regina aan de Middenwal en nu bij de nieuwe vestiging van de basisschool op Buiten de Veste.

Van daaruit trokken de achttien ploegen het centrum in, op zoek naar de ‘vossen’, waaraan gestalte werd gegeven door de ploegleiders. Zij beelden uiteenlopende beroepen uit, variërend van bouwvakkers en nonnen tot een portretschilder die Miss Eryka stond te vereeuwigen in het stadspark, straatmuzikanten, fietsenmakers, sportduikers in de jachthaven aan de Kade en zelfs het koningspaar ontbrak niet.

Aan de rennertjes de taak om de functies te raden en voor elk goed antwoord ontvingen zij een stukje van de oplossing van een puzzel.

Vanavond om 18.45 vertrekt vanuit de Seringenlaan de eerste rondrit van de Tour-karavaan. Aansluitend, vanaf 19.25 uur, is de officiële opening van de jubileumronde op de Markt, met de ‘ploegenparade’ en de koppelwedstrijd. Aan dit onderdeel wordt vanwege het negende lustrum ook weer een speciaal tintje gegeven.