Klein verlies voor TCS1 tegen Tanaka 3

In een zeer spannende strijd heeft T.C.S. 1 vrijdagavond 8 februari het hoofd moeten buigen voor Tanaka 3 uit Etten-Leur. Van de tien sets werden er slechts twee in drie games beslist, de overige vroegen steeds een verlenging met een vierde of vijfde game. De hoofdrol was deze week weggelegd voor Jurgen Broeren, hij zorgde voor drie punten door evenveel overwinningen. Ook hij moest echter stevig aan de bak getuige het feit dat een game, die normaal bij 11 eindigt, nu pas bij 19-17 werd beslist. Teamgenoten Erik van der Wegen en Peter Bogers deden weinig voor hem onder. Bij hen ontbrak in de laatste games het kleine beetje geluk om tot winst te komen. De vierde winstpartij vormde het dubbel en dat was de enige set waarin slechts de derde game het nodige spektakel kende. Met 14-12 wonnen de T.C.S.-ers en daardoor bleef het verlies tot 4-6 beperkt. 

Overige teams

Na het grote verlies van vorige week draaide T.C.S. 2 deze keer de rollen duidelijk om. Rally 3 (Wijk en Aalburg) kreeg slechts enkele kansen tot scoren. Mark van Waterschoot en Marco Buijsen slaagden er in om geen enkele set uit handen te geven en samen ook het dubbel te winnen. Teamgenoot Paul Kil kwam daarnaast zijn laatste set ook tot scoren en bracht de eindstand zodoende op 8-2. En ook T.C.S. 3 liet zien thuis sterk te zijn en het verlies van vorige week goed te hebben verwerkt. Tegen Tanaka 6 boekten ze een fraaie 7-3 overwinning. De dames bleken deze week ook weinig voor elkaar onder te doen. Zowel Liesbeth Voorbraak, Sandra Adriaansen als Elza van Geel brachten twee sets op hun naam. Doordat winst in het dubbelspel bepaalden ze de eindstand op 7-3. 

Programma

Komend weekend is er geen competitie. Over veertien dagen spelen de T.C.S.-teams weer thuis en dan krijgt het eerste team Vice-versa’51 3 op bezoek. Ook dat belooft spannend te worden, de Oudenbossche spelers bezetten de derde plaats en hebben slechts een punt voorsprong op T.C.S.
Op vrijdag 22 februari  wordt om 20.00 uur in ’t Cromwiel begonnen: T.C.S.  1 – Vice-Versa’51  3; T.C.S.  2 – Smash 3; T.C.S.  3 – Markiezaat 5.

Door: Paul Kil