Klein maar Fijn: “Op de Nieuwe Veste heerst een heerlijke sfeer”

STEENBERGEN – Enthousiasme en positiviteit kan haar zeker niet worden ontzegd. Directeur Anne van Loon gelooft in de kracht van haar team. Ze straalt enthousiasme uit en werkt gezamenlijk met haar collega’s hard aan de kwaliteit van hun school. Woensdagochtend hield basisschool De Nieuwe Veste een inloopochtend om de vernieuwde schoolgebouw te tonen aan belangstellenden.

“We kregen echt leuke reacties. En onze school is groeiende, vooral van onderaf via de kleuters”, vertelt Anne van Loon. Ze is nu anderhalf jaar aan de school verbonden en werkt elke schooldag met veel plezier. “Er heerst echt een heerlijke sfeer, we hebben een fijn team, dat geniet hoe het hier gaat”. Er wordt ook met veel inzet gewerkt om de school up tot date te houden. Fysiek, met een mooi verrijkingslokaal – het ‘Uilennest’ en met een vernieuwde aula en met binnenkort een ‘sportcourt’ op het schoolplein. “We zijn een school die aandacht besteedt aan de gezondheid, vooral ook door beweging en juiste voeding”.

Van nul tot twaalf jaar

De Nieuwe Veste werkt sinds dit schooljaar met een continu rooster. Dat wil zeggen dat de schooltijden tussen 8:30 en 14:30 uur liggen. Er voor en erna is er buitenschoolse opvang via Mamaloe, waardoor de kinderen tussen 7:00 en 18:15 uur op De Nieuwe Veste terecht kunnen. “De opvang wordt uitgebreid. Uiterlijk na de meivakantie verzorgen we opvang voor kinderen tussen 0 en 12 jaar”.

Extra ondersteuning

“Onze leerlingen die dat nodig hebben krijgen extra ondersteuning via ‘Remedial Teaching’. En we hebben een nieuwe samenwerkingspartner via Educto logopedie. Deze organisatie ondersteunt ook de leerkrachten met het taalonderwijs in de klas”, zo licht Anne van Loon toe.

Goed uit de bus

De Nieuwe Veste is een kleine school, met 88 leerlingen en een team van acht personen, waaronder vijf leerkrachten. Er zijn vier groepen in de vorm van combinatieklassen: groep 1 – 2, groep 3 – 4, groep 5 – 6 en groep 7 – 8. De kwaliteit van het onderwijs is ook prima, zo bleek uit het scholenonderzoek dat RTL Nieuws deed. Dat vergeleek de eindtoetsen in combinatie met de populatie in Nederlandse gemeenten. “Wij kwamen voor deze gemeente met de hoogste score uit de bus: een 7,2. Daar ben ik stiekem toch best trots op. Het is een bevestiging dat we het hier met zijn allen goed doen. Leuk is ook de complimenten die we tijdens de inloop ontvingen. Van bezoekers die onze school nog niet kenden en aangenaam verrast waren”.

Tekst en foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl