Kiwanis Steenbergen steunt Kakelbont

STEENBERGEN/DINTELOORD – ‘Wauwww!’ Esther van der Riet en Dorien van der Kort van Zorghoeve Kakelbont aan de Boompjesdijk tussen Steenbergen en Dinteloord, straken hun blijdschap gistermiddag niet onder stoelen of banken, toen ze uit handen van Albert de Jong van Kiwanis Steenbergen e.o. een cheque van 1530 euro in ontvangst mochten nemen. Met het geld wordt een dierenweide in de beleeftuin van Kakelbont gerealiseerd, die over twee weken – op Tweede Paasdag – officieel opengaat.

Leden van de serviceclub staken gisteren, ter gelegenheid van de landelijke vrijwilligersactie NL Doet, ook de handen uit de mouwen om deze nieuwe aanwinst van Kakelbont in orde te helpen maken. Bij de zorghoeve waren ze maar wat blij met de hulptroepen, die dan ook in de brasserie getrakteerd werden op een lekkere lunch, zodat ze er daarna weer flink tegenaan konden met klussen.

Niet alleen hielpen de Kiwanis mee de omheining rond de dierenweide te plaatsen, ook moesten er houten tuinmeubelen in elkaar worden gezet en de pipowagen kon wel een likje verf gebruiken.

De financiële bijdrage van de serviceclub was overigens afkomstig uit de jubileumpot: Kiwanis Steenbergen e.o. viert namelijk haar 25-jarig bestaan. Alle activiteiten, zoals ook het jaarlijkse golftoernooi en de traditionele Haringparty, komen in het teken van deze mijlpaal te staan.  

Foto's John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl