Kindje wiegen: ruim een half uur de volle aandacht voor een kerstverhaal

STEENBERGEN – Ze leidden hun initiatief inmiddels voor de twaalfde maal. Een kerstverhaal waarin een twintigtal kinderen hun rol hebben, ontdaan van onnodige opsmuk, bijzonder in zijn eenvoud en steeds met een eenvoudige kerstboodschap. Bernadette Savelkouls en Sonja Verbeek kunnen met voldoening terugkijken op opnieuw een hartverwarmende editie van ’Kindje Wiegen’ die deze Eerste Kerstmiddag in de Gummaruskerk plaatsvond.

Voor gelovigen is het verhaal van de geboorte van Christus en zeker ook de ontwikkelingen die daarop volgen heel belangrijk. Voor ongelovigen is het kindje-jezus-verhaal iets dat bij kerstmis hoort, een leuk sfeerverhaal. Voor Bernadette Savelkouls en Sonja Verbeek is het meer, al doen ze er niet verheven over.

Verbazing en bewondering

”Toch ook een manier om de mensen weer in de kerk te krijgen”, zo verwoordt Sonja een van de prettige gevolgen van hun ’Kindje Wiegen’. Ze vertelt dat ze de avond te voren met verbazing en bewondering heeft deelgenomen aan de ’Lichtjestocht’ die op initiatief van ’Open Deur’ door de gezamenlijke Steenbergse kerken is omarmd. ”Toch geweldig hoe vooral ook ’Open Deur’ kon rekenen op zoveel enthousiaste vrijwilligers”. En inderdaad dat waren er een paar honderd, waarvan een groot deel door de initiatiefnemer werden ’geleverd’. Alle vrijwilligers realiseerden gezamenlijk toch een bijzondere lichtjestocht.

Kleinschaliger

Vanmiddag was het ’Kindje Wiegen’ een heel stuk kleinschaliger van opzet, maar beslist ook hartverwarmend en vertederend, getuige ook de trotse blikken van aanwezige familieleden, kennissen en belangstellenden. Het verhaal: een zoektocht naar een bijzondere lammetje, dat de herders, koningen en engelen naar het de stal met het kindje Jezus en zijn ouders leidde.

Die rol werd met verve vervuld door het paar Josina Rens en Mendy Bosters met hun 6 maanden oud kindje Ravy, die het stralend middelpunt waren samen met de deelnemende engelen, lammeren, herders en koningen.

Tekst en foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant

Beelden bij dit artikel