Kindervakantieweek Dinteloord maakt reis om de wereld

DINTELOORD – Een reis rond de wereld is dit keer het thema van de jaarlijkse Kindervakantieweek die zich van maandag 29 augustus t/m vrijdag 2 september gaat voltrekken. Niet meer in de vertrouwde aardappelloods, waar de activiteiten zich tot nu altijd concentreerden, maar voor het eerst in de leegstaande Petrus en Pauluskerk, die niet meer als zodanig wordt gebruikt en eerder dit jaar in eigendom werd verworven door de familie Van Trier uit De Heen.

De Kindervakantieweek, bestemd voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar, begint maandag 29 augustus met knutselen, huttenbouwen en ‘backpacken’ (door Dintelcity). Dinsdag is het weer knutselen en hutten bouwen geblazen en staat er ook nog een ‘wereldreis’ op het programma.

Woensdag wordt er een uitstapje gemaakt, maar waar deze reis heen gaat blijft vooralsnog een verrassing voor de deelnemers, die in ieder geval voor een lunchpakket moeten, stevige schoenen en een lange broek moeten zorgen. Het dagje weg is alleen voor kinderen met een weekkaart (à 20 euro). Dagkaarten voor de Kindervakantieweek kosten 6,50 euro, halve dagkaarten 3,50 euro.

Donderdag worden de hutten afgebouwd, waarna de ouders langs mogen komen om de bouwwerken te bewonderen en foto’s te maken. ’s Middags en ’s avonds is het disco voor de verschillende leeftijdsgroepen.

Vrijdag wordt eerst de bouwhoek opgeruimd, waarna er nog tijd genoeg overblijft voor de prijsuitreiking, frietjes eten en ter afsluiting een ‘knallende supershow’ met acteurs.

Voor nadere informatie en/of aanmelding: 06-10323919. Belangstellenden kunnen ook een kijkje nemen op www.facebook.com/kindervakantieweek.dinteloord

De organisatie doet bij deze ook nog een oproep voor materialen, zoals lege keukenrollen, Pringles-bussen, lakens, vlaggen van verschillende landen en andere spullen ter aankleding van het kerkgebouw, in het wereldse thema. Inleveradres: Piet Heijnstraat 4.