Kindervakantieweek Dinteloord is weer ‘werelds’

DINTELOORD – Met als thema ‘Reis rond de wereld’ wordt deze week voor de vierenveertigste keer de Kindervakantieweek in Dinteloord gehouden. In tegenstelling tot voorgaande jaren vindt het jeugdfestijn niet plaats in de vertrouwde aardappelloods van de gebroeders Verhagen, maar in de (voormalige) Petrus- en Pauluskerk. ,,Dit is ons nieuwe thuis,’’ aldus Ingrid van Bezooijen, voorzitter van Kindervakantieweek Dinteloord.

Traditiegetrouw werd op maandagochtend afgetrapt met het bouwen van hutten en het knutselen van de mooiste creaties, die later met de nodige trots aan de ouders getoond werden. ’s Middags stond een speurtocht op het programma waarbij groepjes kinderen, onder begeleiding van vrijwilligers, het dorp doorkruisten op zoek naar de juiste antwoorden.

De belangstelling voor de activiteiten is groot, getuige de verkoop van zo’n 150 weekkaarten en tientallen dagkaarten. ,, Het is leuk om te zien dat het concept, dat in al die jaren niet wezenlijk veranderd is, nog steeds een groot succes is,’’ stelt Van Bezooijen.

Vandaag stond er voor de kids een (verrassings)uitje naar het bos bij ’t Appeltje in Bergen op Zoom op het programma, waarbij de kleintjes onder meer Pippi-tenten maakten en een speurtocht voorgeschoteld kregen. De wat oudere kinderen speelden levend Stratego en een douanespel.

Morgen worden de hutten voltooid en is het ook nog disco. Vrijdag kunnen de kinderen genieten van de voorstelling ‘Robin Hood en het verdwenen goud’ van I&L Entertainment, een professionele show die eerder werd uitgevoerd tijdens Theater aan de Parade. Ook vindt op de slotdag de prijsuitreiking plaats en staan er frietjes op het menu voor alle deelnemers.

Foto’s Stanley van Aken©KijkopSteenbergen.nl