Kinderoptocht Merijntje inmiddels al een echte traditie

NIEUW-VOSSEMEER – De kinderoptocht die basisschool Merijntje bij de start van het Vosse-ols carnaval steeds organiseert, mag inmiddels al wel een traditie worden genoemd. En wel een traditie die is uitgegroeid tot een ware happening waarin organisatie en deelnemers de nodige energie hebben gestoken. Zij laten ook dit jaar zien dat ze ‘Ut Spelleke naar hartenlust Meej willen speulen’.

De kinderoptocht gaat vrijdag 1 maart om 13:30 uur van start. Dat gebeurt in de Pieter van Botlandlaan en de route loopt door Simon Luymesstraat, Johan de Knuytlaan, Lijsterbeslaan, Ger. Mensstraat, A.M. de Jongstraat, Burg. Janssensstraat, Dormundstraat, Julianastraat en Plein 1 februari.
In de optocht kunnen de bouwsels en bedenksels van de groepen vijf tot en met acht worden bewonderd. Kinderen uit deze groepen hebben bouwclubjes gevormd die met hulp ouders of begeleiders hun creativiteit de vrije loop hebben gelaten. De groepen 1 tot en met 4 doen als groep mee aan de optocht.

Bouwclubs

Deze optocht wordt inmiddels ondersteund door tal van carnavalsbetrokkenen. Zo rijden de wagens van de Vosse-olse bouwclubs d’Oógte en PZN mee en zorgen De Vossebloazers voor de muzikale ondersteuning. Prins Peer I en zijn gevolg vormen de jury bij de optocht.
Alle bewoners langs de route ontvangen een flyer in de bus, waarin ze worden opgeroepen om zeker te komen kijken en ook om de route autovrij te maken. Aan dat laatste wordt altijd keurig gevolg gegeven.

Zevensprong

Ook dit jaar gaat de route langs het ‘Zevensprongplein’ bij De Vossemeren. Hier zullen zo’n 150 kinderen en heel wat ouders onder leiding van Prins Peer 1 de zevensprong doen. Na afloop van de optocht wordt er nog gezellig gehost en gedweild in De Vossenburcht waar Marianne van Tilburg alle deelnemers gastvrij en muzikaal verwelkomt. De kinderen mogen daarbij bepalen welke muziekstukken gespeeld zullen worden door de Vosseblaozers. Vanzelfsprekend zal ook het zingen van het carnavalslied niet ontbreken, ingezet door het jeugdgevolg en meegezongen door de aanwezigen. Niek Perdaems zal van het feest mooie foto’s maken. (Die worden ook gepubliceerd in Steenbergse Courant en op KijkopSteenbergen.nl).

Van de deelnemers aan de Merijntje Kinderoptocht doen er ook een aantal mee aan de grote optocht in ’t Vosse-ol. En ook dat wordt zeer op prijs gesteld.

Archief foto 2018: foto Niek Perdaems ©2018