Kinderkleding Ruil voorziet in behoefte

STEENBERGEN – Alle ouders weten hoe snel kinderen uit hun kleding kunnen groeien. Hoe handig is het dan als je die krappe broek kan ruilen voor een exemplaar een maatje groter? Goed voor de portemonnee en het milieu. De initiatiefnemers van Kinderkleding Ruil Steenbergen zijn onlangs neergestreken in een nieuw onderkomen aan de Olmendreef 5a en hebben al behoorlijk wat ouders met hun kinderen ontvangen.

Zo heeft Marijke Kuijten deze zonnige woensdagmiddag besloten om met de kinderwagen een wandeling richting de loods te maken. Met twee jonge kinderen, 3-jarige Laura en Wilco, pas 4 maanden oud, komen wat nieuwe setjes altijd van pas. “Ik heb al een paar dingetjes gevonden, ideaal.” Dochter Laura draait intussen als een volleerd model rondjes in haar nieuwe roze jurk die ze meteen wil aanhouden.

“Broeken met gaten zijn hip”

Voor initiatiefnemers Tamara van Opdorp, Linda Jacobs en Sacha van de Par een bevestiging dat ze dit vrijwilligerswerk niet voor niets doen. “Belangrijkste reden is dat mensen met een smalle beurs op een toegankelijke manier aan leuke kleding kunnen komen. Ons principe is dat je net zoveel kledingstukken mag meenemen als je inbrengt. En mocht je een keer niks vinden, dan geven we een tegoedbon mee”, vertelt Tamara van Opdorp.
Er mogen maximaal vijf mensen tegelijk in de ruimte, vanwege de coronamaatregelen. Alle kleding zit netjes per maat in opbergboxen. Er is kleding voor jongens en meisjes vanaf baby tot een kleine maat S. “We kunnen nog wel broeken gebruiken van kinderen die in de kruipfase zitten, want die slijten natuurlijk snel.” De medewerkers controleren de ingeleverde kledingstukken op oneffenheden. “Al is dat soms nog wel verwarrend, want broeken met gaten zijn ook gewoon hip.” Donaties van kleding zijn natuurlijk ook welkom.

Openingstijden

Wie interesse heeft om een keertje te komen snuffelen, is dit jaar nog op de volgende data welkom. In december zijn er geen ruildagen, maar dan zullen wel op de facebooksite de data voor het nieuwe jaar worden gezet.
Openingstijden in 2020: dinsdagavond 27 oktober van 18-20 uur, woensdagmiddag 28 oktober van 14-16 uur, dinsdagavond 24 november 18-20 uur en woensdagmiddag 25 november van 14-16 uur.

Foto: Initiatiefnemers (v.l.n.r.) Tamara van Opdorp, Sacha van de Par en Linda Jacobs bieden ouders de kans kinderkleding te ruilen in een loods aan de Olmendreef 5a.

Foto: Laura Kuijten is alvast erg blij met haar roze aanwinst.

Door: Nicole van de Donk