Kinderen ‘Zo Kinderopvang’ belandden op dood spoor

STEENBERGEN – Diegenen met een kwaad geweten of een zwakker hart deden er goed aan om gisterenavond veilig thuis bij de buis te blijven. Door de bosjes en straten van de, in het kader van Halloween, omgedoopte spookstad organiseerde ‘Zo Kinderopvang’ hier namelijk voor het vierde jaar een huiveringwekkende spooktocht.

Maar liefst zestig helden (op sokken) dachten de barre tocht wel aan te durven. Samen met vijftien papa’s, mama’s en andere vrijwilligers aan begeleiding, verzamelden zij zich in het pikkedonker en vol goede moed bij de locatie ‘Zo op Gummarus’ aan de Azaleastraat.

Hakbijlen en bebloede gezichten

De kinderen, in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, werden hiervandaan in groepjes naar het Trimbos gebracht. Na een rondje Trimbos, voerde de route des onheils vervolgens via ’t Cromwiel, door het stadspark, de Stadshillen en het Floraplein weer terug naar de Azaleastraat. Een route waar geen einde aan leek te komen door de vijfentwintig monsters die met hakbijlen en bebloede gezichten de stalen zenuwen van de deelnemertjes danig op de proef stelden. Na de stijlvolle afsluiting door een heuse vuurspuwer trokken de helden weer huiswaarts. Hier, in de veilige thuisomgeving, moesten tijdens de nacht heel wat angstige indrukken verwerkt worden.    

Meiden stoerder dan jongens

“Ondanks het beperkte budget is het door het enthousiasme van de vrijwilligers weer een groot succes geworden”, zegt Niels Ridderhof. De pedagogisch medewerker sport en medeorganisator van de spooktocht zegt onder de indruk te zijn van de schminkkunsten en de licht- en geluideffecten die door de monsters zelf zijn verzorgd. “Niet van echt te onderscheiden en zo mooi om te zien dat de jongens met de grootste monden veiligheid zochten bij de meiden, die zich veel stoerder toonden!”.

Foto’s: Niels Ridderhof en Mascha Diaz