Kinderen Zo in de Watertoren kunnen buitenslapen

STEENBERGEN - In navolging op het succes van de buitenbedjes bij Zo aan de Klovenier en Zo op de Schans in Brabant zijn er nu ook buitenbedjes geplaatst Bij Zo in de Watertoren.

“In Scandinavische landen is het al heel lang gebruikelijk om kinderen (overdag) buiten te laten slapen. Buiten slapen kinderen namelijk beter en langer, zijn ze fitter en eten ze beter. De frisse buitenlucht zou voor meer weerstand zorgen door een grotere opname van vitamine D. Ook kinderen die vaak verkouden zijn en last hebben van luchtweginfecties en/of allergieën zouden hier baat bij hebben. De kleintjes bij Zo in de Watertoren genieten er inmiddels al flink van”, zo laat de kinderopvang weten.

“Kinderen vinden het heerlijk in de buitenlucht”

De buitenbedjes worden gebruikt voor kinderen tot 2 jaar. De bedjes zijn officieel gecertificeerde bedjes die aan alle veiligheidseisen voldoen. Ouders/verzorgers geven via formulieren officieel toestemming om hun kindje buiten te laten slapen. Vanuit het team van Zo in de Watertoren was de wens voor buitenbedjes er al langer: ‘Het is zo fijn om te zien hoe lekker de kinderen het vinden om in de buitenlucht te slapen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit een succes is voor zowel het kind als voor ons’.
Op 19 september wordt de nieuwe faciliteit getoond aan belangstellenden. Dat gebeurt tussen 9:00 en 11:00 uur. Zo in de Watertoren is gevestigd op Nassaulaan 55-57.