Kinderen slaan een nachtje over bij M.J.W. De Klup

WELBERG – Wanneer morgenochtend het startschot wordt gelost voor de lopers van de Marathon op de Coolsingel in Rotterdam, hebben de deelnemers aan de Welbergse Klup Marathon hun topprestatie inmiddels al geleverd. Maar liefst 18 kinderen – in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar – hebben deelgenomen aan de 19de editie van dit jaarlijkse evenement, wat vrijdagavond om acht uur van start ging in het Klupgebouw aan de Kapelaan Kockstraat.

Het wakker blijven was hierbij wederom de grote uitdaging. Alhoewel dit natuurlijk geen gemakkelijke opgave is, heeft de organisatie er alles aan gedaan om met een goedgevuld en afwisselend programma het risico van het voortijdig in slaap dommelen tot een minimum te beperken.

Scherp blijven

Ook voor de begeleiding is het van belang om al die tijd scherp te blijven. “We kiezen daarom bewust voor een niet al te grote groep aan nachtbegeleiders, zodat een ieder van ons goed bezig gehouden wordt en geen kans krijgt om te verslappen” vertelt voorzitter/vrijwilliger Bo van Loenhout. “Verder is een goede afwisseling tussen de verschillende knutselactiviteiten, spelletjes en het tijdig voorzien van eten en drinken het tweede belangrijke deel van onze succesformule”.

Programma

Het nachtelijke avontuur, dat deze keer in het teken stond van ‘lekker blijven plakken’, bestond uit tal van activiteiten zoals een puzzelspeurtocht, het maken van een kluis, het rode draadspel en een muziekquiz. Natuurlijk mocht de Zeskamp, met de veelal door Rien Huijgens (vrijwilliger sinds 1985) zelf gefabriceerde spellen, niet aan het programma ontbreken. Dankzij de sponsoren werden de jongens en meiden tussendoor op de been gehouden met allerlei heerlijkheden en konden zij er, na het bezoek van ’t Frietkarreke, weer volop tegenaan.

Man met de hamer

Met de eindstreep in zicht, laat de moe maar voldane begeleider Bo vol trots weten dat er geen afvallers zijn: “Rond een uur of half vier vannacht, kwam tijdens de wandeling in de buitenlucht, de spreekwoordelijke man met de hamer nog wel even langs. Het wandelen werd sjokken en alle trucs moesten uit de kast getrokken worden om elkaar door deze dip heen te slepen. Maar het is gelukt! Na het trefballen was iedereen weer vol energie en kon het ‘niet-slaapfestijn’ goed gemutst afgesloten worden”.      

Tekst en foto’s: Mascha Diaz ©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl