Kinderen nemen Hart van Zuid in gebruik

STEENBERGEN – Als jonge kalfjes die voor het eerst in de wei mochten, zo huppelden en sprongen de kinderen van de Steenbergse bassischool  Gummarus bij het uitgaan van de school de nieuwe natuurspeeltuin Hart van Zuid in. De afgelopen maand hebben zij vol geduld toe moeten kijken hoe het gras groeide (veel te langzaam), maar vanaf vandaag mogen zij er dan toch echt naar hartenlust in spelen.

Een mooi moment ook voor de zeskoppige werkgroep van het Oudercomité die zich maandenlang met ziel en zaligheid aan het project kweet. Bloed, zweet en tranen werden geplengd maar het resultaat mag er wezen. Een uitdagend speelgebied voor de kids met stapstenen om op te springen, een gresbuis om doorheen te kruipen, tractorbanden om op en door te klauteren, heuveltjes en lekker veel groen. Genoeg om het kinderbrein te prikkelen en de fantasie de vrije loop te laten gaan.

Kritische geluiden dat het hedendaagse kind helemaal niet zit te wachten op dit soort buitenspeelterreinen gaan er bij de samenwerkende moeders niet in. “Samen hebben wij zestien kinderen en die vinden niks leuker dan klimmen en klauteren, door dingen heen kruipen en lekker vies worden.”

Een waarheid als een koe, zo bleek bij de ingebruikname vanmiddag. Als ware avonturiers schoten de kids in de speeltuin en hadden er de grootste lol die ongetwijfeld deze hele middag en nog vele middagen die volgen, zal duren.

Enig nadeel: er was geen kind dat met papa en mama mee naar huis wilde voor de middagboterham.

Foto en tekst: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen