Kinderen halen een nachtje door bij MJW De Klup

WELBERG – ‘Wie er met papa en mama naar huis wil, moet het nu zeggen’, zei voorzitter Moniek Slokkers net voordat de 17de editie van de jaarlijkse marathon van MJW De Klup van start ging, maar zoals verwacht stak geen van twintig deelnemende kinderen z’n vinger op.

Bij binnenkomst hadden zij allemaal een wit T-shirt gekregen, waarop in felgekleurde letters hun namen stonden geschreven. Om acht uur gisteravond gaf wethouder Cor van Geel het startsein voor de marathon, die dit keer als thema ‘Neon in white’ kende.

In stijl daarmee werd het lichtjesspel gespeeld, maar er stond nog veel meer op het programma, om ervoor te zorgen dat de kinderen geen slaap kregen. Knutselen, wandelen, dansen en spelletjes en voor dag en dauw kwam ’t Frietkarreke voor de deur van het Klupgebouw op de Welberg gereden, zodat er overheerlijke patatjes konden worden gegeten.

Vanmorgen had de Klup-leiding onder meer nog een zeskamp in petto voor de volhouders, die om twaalf uur – moe maar voldaan – nu wel met hun ouders terug naar huis gingen.