Kinderbal Wa d’un Errie: Anders is ook leuk

STRIENESTAD – Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Met die gedachte in het achterhoofd besloot de meest actieve dweilband-in-ruste van Strienestad, Wa d’un Errie, dat haar 21ste Kinderbal gewoon door moest gaan. Gelukkig is omdenken een talent dat alle ‘Errie-makers’ delen en dus kwam het met wat kunst- en vliegwerk prima voor elkaar.
Een verdacht leutig aantal van 44 Bietboerkes en Meerminnekes en zelfs enkele Spinolen deed mee aan het ‘Huismussen en Thuisplakkers’-kindert’uisbal. Dat begon met een carnavaleske wandeling door de brandgang aan de Orchideestraat inclusief een goed stukje muziek, confetti, bellenblaas en voor de papa’s en mama’s een Schrobbelèrtje. Terug thuis gingen de kids regelrecht naar het pas geopende YouTube kanaal van Wa d’un Errie en kon het hele gezin nog een paar uurtje in polonaise rond de salontafel.

Mondkapje

Ook het pakket voor ‘Huismussen en Thuisplakkers’ dat de kinderen tijdens de walk-thru overhandigd kregen, bevatte de nodige goede verrassingen. Een plakje cake bijvoorbeeld, compleet met DHZ-versierselen, maar ook een mondkapje met het verzoek hier alle creativiteit op los te laten en het resultaat te posten op de Facebookpagina van Wa d’un Errie.

Gèèf pakske

Tot slot zat er in de goodie-bag een poster met daarop het welbekende Wa d’un Erriemannetje. Het plan is dat de jonge carnavalsvierders het mannetje voorzien van een gèèf pakske. Als dat klaar is, kunnen de kids het eigen ontwerp hangen achter het raam plakken. In het carnavalsweekend komt een professionele jury het resultaat beoordelen en wordt de winnaar van de Wa d’un Errie kinderbal-trefeej bekendgemaakt. Een prijs die normaal gesproken naar de drager van het gèèfste pakske gaat.

(Door Dasja Abresch)

Beelden bij dit artikel