Kiki, Emmelie en Fenna zwemmen Amsterdam City Swim voor ALS

STEENBERGEN/AMSTERDAM – De Steenbergse vriendinnen Kiki Heshof, Emmelie de Kok en Fenna van de Kasteele hebben vanmorgen met succes deelgenomen aan de Amsterdam City Swim for Kids, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de strijd tegen de dodelijke ziekte ALS. Met hun prestatie haalden Kiki, Emmelie en Fenna tot nu toe al een bedrag van 1100 euro binnen.

De drie 11-jarige meisjes zitten bij elkaar in groep 8 van de Maria Regina en wonen ook bij elkaar in dezelfde buurt, de Waterlinie, in Steenbergen.

Vanmorgen togen ze naar Amsterdam om – samen met de moeders van Kiki en Emmelie en ook de oma van Emmelie – de laatste 716 meter van de Amsterdam City Swim af te leggen.

Begeleiding van een volwassene was namelijk verplicht voor alle kinderen die aan de zwemtocht door de Amsterdamse grachten meededen.

De moeders (Maureen en Anne) en de oma (Annemieke) vonden het boven alles echter zo’n goed plan van de meisjes, dat ze hieraan graag hun medewerking verleenden.

Kiki, Emmelie en Fenna wilden graag meedoen aan het evenement, omdat zij mensen kennen die aan ALS zijn overleden, maar ook omdat zij alledrie wel van een sportieve uitdaging houden.

In hun klas op de Maria Regina hielden de vriendinnen eerder al een presentatie over ALS en de Amsterdam City Swim, wat voor de nodige donaties zorgde.

Wie ook een steentje bij wil dragen aan het goede doel, kan dit nog t/m 30 september doen via https://www.amsterdamcityswim.nl/deelnemers/ en dan de namen van Kiki Heshof, Emmelie de Kok en Fenna van de Kasteele intikken.