KijkopSteenbergen krijgt opnieuw verdere navolging in regio

STEENBERGEN – Het succes van KijkopSteenbergen.nl heeft ervoor gezorgd dat er vlot licentienemers van het concept zijn gevonden in deze regio. Na KijkopBergen op Zoom.nl is nu ook KijkopTholen.nl online gegaan. En er komen er dit jaar nog meer: in de gemeenten Woensdrecht, Roosendaal, Moerdijk. Rucphen en in de regio rond Zaltbommel. “Het belang van de lokale community wordt onderkend. We zijn in zee gegaan met lokale ondernemers die goed geworteld zijn in hun gemeenschap en die ervaring hebben op het gebied van communicatie”, aldus Thiemen Vermeulen, bedenker en maker van KijkopSteenbergen.nl

Het liefst lokaal
De consument koopt crossmediaal, dus zowel online als fysiek. Maar het liefst lokaal. Recent onderzoek door onder meer ABN AMRO toont dat opnieuw aan. 74% van de ondervraagden zegt niet zonder fysieke winkels te kunnen. Drijfveren voor fysiek winkelen zijn: het kunnen krijgen van advies (78%), het kunnen ervaren van het product (70%), plezier hebben tijdens het winkelen (68%) en lokaal aanwezige voorraad (70%).  Motieven om online te kopen liggen vooral op het gebied van gemak (76%), winkelen wanneer het uitkomt (80%) en prijs (52%).

Zeker kansen voor lokale aanbieders
De conclusies van het onderzoek zijn bemoedigend voor de lokale community. “Er liggen dus echt nog kansen voor de lokale aanbieders. Het vergt echter wel meer van hun inzet. Ze moeten keihard in de weer zijn voor hun klanten. Maar ze moeten ook frequent en effectief in contact komen en blijven met hun lokale doelgroepen. Uitlichten van producten en diensten, motiveren, stimuleren en voorlichten. Dat is van wezenlijk belang. En de klant wil dat ook graag. Het liefst ervaart deze een betrokken, deskundig en bevlogen leverancier”, aldus strategie- en marketingdeskundige Thiemen Vermeulen.

Succesvol
“KijkopSteenbergen.nl heeft daarom de huidige opzet. Niet alleen lokaal nieuws, maar ook communicatie vanuit alle lokale stakeholders. Verenigingen, lokale leveranciers, lokale overheid en inwoners ontmoeten elkaar op dit platform. Dit is succesvol. Nu al meer dan 60.000 bezoekers per maand. En wat hier geldt, geldt in elke lokale gemeenschap. De vele positieve reacties die KijkopBergenopZoom.nl en KijkopTholen.nl nu al ontvangen illustreren dat”.